Νέα

Η δράση του Εθελοντικού κινήματος



Σε καθημερινή βάση περιπολούν στο βουνό τα μέλη του Eθελοντικού Kινήματος Πολιτών που δημιούργησε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας με σκοπό την διαφύλαξη του όρους Αιγάλεω- Ποικίλο από τις πυρκαγιές κατά τους θερινούς μήνες.
Τα μέλη του Κινήματος, που προέρχονται από όλους τους δήμους – μέλη του ΑΣΔΑ, πριν αναλάβουν δράση πραγματοποίησαν ενημερωτικές συναντήσεις με τους επιστημονικούς συμβούλους του Συνδέσμου και εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Οι εθελοντές έχουν ήδη ξεπεράσει τους εκατό, ενώ νέες αιτήσεις συμμετοχής κατατίθενται καθημερινά στα δημαρχεία των δήμων μελών του Συνδέσμου (Αγίας Βαρβάρας, Αγ. Αναργύρων, Αιγάλεω, Ζεφυρίου, Ιλίου, Καματερού, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου).
Αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχήενισχύεται από δύο πυροσβεστικά οχήματα, ενώ οι εθελοντές, η περιβολή των οποίων φέρει τα διακριτικά του ΑΣΔΑ, έχουν στην διάθεση τους οχήματα κίνησης, κινητά τηλέφωνα και κιάλια.
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ κ. Παναγιώτης Μπιτούνης σχολιάζοντας το θέμα τόνισε τα εξής: " Το σύνθημα μας είναι "ούτε ένα δέντρο χαμένο". Η παρουσία πολιτών σε καθημερινή βάση πάνω στο βουνό έχει μεγάλη σημασία γιατί λειτουργεί αποτρεπτικά στο ενδεχόμενο ατυχημάτων ή εμπρησμού".
Περισσότερες πληροφορίες για το Εθελοντικό Κίνημα Πολιτών στα τηλέφωνα 5745826 και 5762434. Αιτήσεις συμμετοχή κατατίθενται στα κατά τόπους δημαρχεία.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.