Νέα για το Περιβάλλον

Ημερίδα με Θέμα «Οικολογική Ανασυγκρότηση & Προστασία του Όρους Αιγάλεω – Ποικίλου» Διοργάνωσε ο Α.Σ.Δ.Α. την Τετάρτη 27 Μαΐου 2009 Κ.Υ.Β.Ε. Περιστερίου



Ο Α.Σ.Δ.Α. συνεχίζει την προσπάθεια ευαισθητοποίησης των πολιτών για το περιβάλλον καθώς και για την οικολογική ανασυγκρότηση και προστασία του Όρους Αιγάλεω – Ποικίλου.
Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Κ.Υ.Β.Ε. Περιστερίου από μαθητές σχολείων, υπευθύνους των Δήμων για την πολιτική προστασία και πολίτες της Δυτικής Αθήνας, ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. και Δήμαρχος Αγ. Βαρβάρας, Λάμπρος Σπ. Μίχος διατράνωσε τη θέση, ότι ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας, είναι ο κατεξοχήν φορέας υπεράσπισης του Όρους Αιγάλεω – Ποικίλου.
  • «Οι υπάλληλοί μας, -τόνισε- που είναι όλοι εδώ, δεν είναι για την εκπλήρωση μιας συμβατικής υποχρέωσης. Είναι όλοι, είμαστε όλοι, στρατευμένοι μαχητές ενός ιερού σκοπού. Έτσι ακριβώς βλέπουμε τον ρόλο μας και αυτό ήρθαμε εδώ με αυτήν την ευκαιρία και έπρεπε να δοθεί πάλι αυτή η ευκαιρία να το πούμε πολύ δυνατά, ότι δεν απεμπολούμε κανένα δικαίωμα, καμία ευθύνη. Θεωρούμε ότι εμείς έχουμε χρέος και θα υπερασπιστούμε αυτήν την ιερή υπόθεση που λέγεται προστασία του Όρους Αιγάλεω – Ποικίλου.
  • γιατί θέλουμε να πούμε λίγο πριν τη μεγάλη μάχη που ξεκινά το καλοκαίρι, ότι είμαστε έτοιμοι να μην επιτρέψουμε καμία φωτιά να εκδηλωθεί, καμία φωτιά που τυχόν εκδηλωθεί, να μην εξελιχθεί.
  • γιατί ζεσταίνουμε τις μηχανές μας, είμαστε πανέτοιμοι για την μάχη που θα ακολουθήσει.
  • για να κριθούμε γι’ αυτά που υποσχεθήκαμε και κάναμε ή δεν κάναμε.
  • για να κρατήσουμε ζωντανό το ενδιαφέρον και της Πολιτείας και της κοινωνίας για τη σημασία του βουνού στη ζωή μας και την ανάγκη υπεράσπισής του.
  • για να ενισχύσουμε και να εμπεδώσουμε τους κανόνες συνεργασίας Α.Σ.Δ.Α., Δήμων και φορέων της περιοχής που εμπλέκονται στην υπεράσπιση του βουνού.
  • να ανακοινώσουμε την ίδρυση μέσα στις Υπηρεσίες του ΑΣΔΑ, ενός Παρατηρητηρίου για το Όρος Αιγάλεω.
  • για να διαδώσουμε και να διαφημίσουμε την αξία και τη χρησιμότητά του βουνού στους νέους κυρίως και να κινητοποιήσουμε νέες δυνάμεις που είναι απαραίτητο συνεχώς να εμπλέκονται σε αυτήν την πολύ ωραία υπόθεση, σε αυτήν την ιερή αποστολή.
  • για να επιβραβεύσουμε τις περιβαλλοντικές ομάδες των σχολείων.
  • για να ανακοινώσουμε, να προβάλουμε και να ακούσουμε νέες ιδέες, καινοτόμες πρακτικές, χρήση νέων μέσων και τεχνολογίας στην προσπάθεια αυτή να σώσουμε το βουνό μας, να επεκτείνουμε το πράσινο.
  • να φωτίσουμε όλες τις πλευρές για τις αλήθειες και τις ευθύνες τις δικές μας και τις ευθύνες των άλλων.
  • για να αναδείξουμε αυτήν την ανάγκη και της χρηματοδοτικής υποστήριξης αυτής της προσπάθειας που κάνουμε. Άλλωστε, εκδηλώθηκε και η βούληση της Πολιτείας, και όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Γεωργίας, ο κ. Κιλτίδης, θα κηρυχθεί το Αιγάλεω εθνικός δρυμός.
  • για να δώσουμε το έναυσμα όλοι μας, να συγκροτηθεί ένα ισχυρό, μαζικό, ελεύθερο, αδέσμευτο, ακηδεμόνευτο, οικολογικό, εθελοντικό κίνημα υπεράσπισης του βουνού και οι πρώτοι ιδρυτές είμαστε σήμερα εμείς και τα παιδιά που μας ακολουθούν».
  • Στην Ημερίδα παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Αιγάλεω, κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, Καματερού, κ. Νικήτας Καμαρινόπουλος, Περιστερίου, κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, εκπρόσωποι όλων των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας Δήμων, ο Πρόεδρος του Π.Σ.Δ.Α.Π., Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων, κ.α.
    Χαιρετισμό απεύθυνε ο Δήμαρχος Περιστερίου, κ. Ανδρέας Παχατουρίδης υπογραμμίζοντας τη σημασία να συντονιστούν όλοι με τον Α.Σ.Δ.Α. στη μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος «γιατί η μέριμνα για το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας» .
    Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, κ. Σπύρος Κουβέλης, τονίζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του ΠΑΣΟΚ για το περιβάλλον και για το Όρος Αιγάλεω – Ποικίλο.
    Επίσης στην Ημερίδα παραβρέθηκαν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, κ. Απόστολος Κακλαμάνης και ο πρώην Δήμαρχος της Αθήνας, κ. Δημήτρης Μπέης.
    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι μαθητές των σχολείων της Δυτικής Αθήνας που συμμετείχαν στα προγράμματα δενδροφύτευσης του Όρους Αιγάλεω – Ποικίλου. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν τα παρακάτω σχολεία: 32ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, 39ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου, 6ο Γυμνάσιο Περιστερίου, 19ο Γυμνάσιο Περιστερίου, 20ο Γυμνάσιο Περιστερίου, 2ο ΕΠΑΛ Τ.Ε.Ε Περιστερίου, 1ο Γυμνάσιο Ιλίου, 7ο Γυμνάσιο Ιλίου, 11ο Γυμνάσιο Ιλίου, 6ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Βαρβάρας, 6ο Γυμνάσιο Πετρούπολης, 2ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας, Πειραματικό Γυμνάσιο Αγ. Αναργύρων, ΕΕΕΕ Αιγάλεω, ΣΤ΄ Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ».
    Εισηγήσεις έκαναν ο Γενικός Δ/ντής του Α.Σ.Δ.Α., Μόσχος Διαμαντόπουλος («Φύση ή άνθρωπος»), ο Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών, Μιχάλης Παντελάκης («Η δράση του ΑΣΔΑ και κατευθύνσεις για το μέλλον»), ο Δ/ντης της ΔΙ.Π.Α.Π., Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος («ΑΣΔΑ – Περιβάλλον»), ο Δ/ντης Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών, Γιώργος Γιαννούσης («Οικονομική Διαχείριση και Προσωπικό Πολιτικής Προστασίας»), ο Υπεύθυνος Π.Π.Σ.Ε.Α., Παναγιώτης Γεωργόπουλος («Πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων πυρκαγιών»), ο Προϊστάμενος του τμήματος Πρασίνου, Γιώργος Ελισσαίου («Φροντίδα, ανάπτυξη και αξιοποίηση Περιαστικού Δάσους»), και η Δασολόγος του Α.Σ.Δ.Α., Ιφιγένεια Συνοδινού («Νέα στρατηγική διαχείρισης για το όρος Αιγάλεω – Ποικίλο»), κυρίως για τη μεθοδική δουλειά που γίνεται από τον Α.Σ.Δ.Α. και την αναγκαιότητα συντονισμού των ενεργειών Α.Σ.Δ.Α. – Δήμων – Περιβαλλοντικών οργανώσεων – πολιτών για όσα αφορούν στο Όρος Αιγάλεω – Ποικίλο.
    © 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.