Νέα

Επιστολή του Προέδρου του ΑΣΔΑ Α. Μποζίκα προς τον ΟΑΣΑ



Διεύθυνση Διοικητικής Υποστήριξης
Οργάνων Συνδέσμου Τμήμα
Γραμμ. Υποστήριξης Πρόεδρου
Περιστέρι 26/07/2011
Αρ. πρωτ.: 2607
Προς: Πρόεδρο & Δ/ντα Σύμβουλο ΟΑΣΑ
κ. Δημήτριο Δημητρίου
Κοινοποίηση: – Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
κ. Γιάννη Ραγκούση
– Βουλευτές Β’ Αθήνας
Αγαπητέ Πρόεδρε,
Πληροφορηθήκαμε από τον Τύπο την αιφνιδιαστική και άμεση (από 23 Ιουλίου) αναστολή λειτουργίας λεωφορειακών γραμμών, μεταξύ των οποίων και έξι (6) στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας, και συγκεκριμένα των γραμμών 713, 720, 802, 803, 804 και 812.
Η αναστολή λειτουργίας των γραμμών αυτών θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στις μετακινήσεις και γενικά στην καθημερινή ζωή των κατοίκων σε μεγάλα τμήματα της Δυτικής Αθήνας. Η τοπική αυτοδιοίκηση γίνεται αποδέκτης των οργισμένων διαμαρτυριών των κατοίκων, που σίγουρα θα ενταθούν μόλις επιστρέψει το σύνολο των δημοτών μας από τις θερινές διακοπές.
Η απόφαση αυτή αναφέρεται σε περιοχές της Δυτικής Αθήνας, όπου ο μοναδικός τρόπος μετακίνησης των πολιτών είναι τα λεωφορεία και γενικά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να μεταβούν στη δουλειά τους.
Με έκπληξη και αγανάκτηση, διαβάζοντας το Δελτίο Τύπου του ΟΑΣΑ, συμπεραίνουμε ότι δεν λαμβάνετε υπόψη αυτή την κοινωνική διάσταση στις επιλογές σας. Αιτιολογείτε τις αποφάσεις σας με βάση στατιστικά στοιχεία χωρίς να δίνετε έμφαση την ιδιαιτερότητα των πολιτών της Δυτικής Αθήνας. Δεν είναι δυνατόν γνωρίζοντας την κοινωνική σύνθεση κυρίως από χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα των περιοχών μας να αναστέλλετε λεωφορειακές γραμμές και με τη δικαιολογία των πληθυσμιακών μετακινήσεων να καταφέρετε νέο πλήγμα στην ποιότητα της ζωής τους.
Όσον αφορά τώρα την κάλυψη των συγκοινωνιακών αναγκών από άλλες υπάρχουσες γραμμές, την οποία επικαλείσθε, η εξυπηρέτηση των κατοίκων ήταν ήδη και θα είναι πολύ προβληματική.
Σας ζητάμε, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώνοντας τη φωνή μας με αυτή των κατοίκων της περιοχής μας, να αναθεωρήσετε άμεσα αυτές τις αποφάσεις σας, που στερούν από τους συμπολίτες μας το βασικό κοινωνικό αγαθό της δημόσιας συγκοινωνίας. Σε αντίθετη περίπτωση θα υποχρεωθούμε να προχωρήσουμε σε εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, τις οποίες απαιτούν ήδη σε πολύ υψηλούς τόνους οι συμπολίτες μας.
  Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ
   
  Ανδρέας Α. Μποζίκας
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.