Νέα για το Περιβάλλον

Επίσκεψη του κ. Ν. Κωνσταντινίδη στον Α.Σ.Δ.Α



Τα γραφεία του Α.Σ.Δ.Α. στο Περιστέρι επισκέφθηκε την Πέμπτη 7/9/2006 ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδόνων Περιστερίου και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου με την Παράταξη Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας κ. Ν. Κωνσταντινίδης.
Τον κ. Κωνσταντινίδη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνης ο οποίος τον ενημέρωσε για το σύνολο των προβλημάτων της Δυτικής Αθήνας καθώς και για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας.
Ο κ. Μπιτούνης αναφέρθηκε εκτεταμένα στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Περιστέρι λόγω των απαράδεκτων διεκδικήσεων διαφόρων καταπατητών σε βάρος χιλιάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης στο Ποικίλο Όρος και τόνισε πως η στιγμή για την απόκρουση των εγκληματικών σχεδίων των καταπατητών είναι οριακή καθώς έχουν φτάσει στο έσχατο σημείο να διεκδικούν ακόμα και δεκάδες πλατείες στα όρια του Δήμου Περιστερίου.
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνης υπενθύμισε στον κ. Κωνσταντινίδη την εποικοδομητική συνεργασία που είχαν κατά τη διάρκεια που εκείνος ήταν Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αθήνας, όσον αφορά την ενεργητική συμμετοχή πολλών Σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων του Α.Σ.Δ.Α. στο όρος Αιγάλεω – Ποικίλο.
Ο κ. Κωνσταντινίδης από τη δική του πλευρά αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Περιστέρι, εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στην εντατικοποίηση της ανέγερσης νέων, σύγχρονων σχολικών κτιρίων, στην ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας με το κλείσιμο επικίνδυνων ρεμάτων όπως το «Χαϊδαρόρεμα», το οποίο χαρακτήρισε «ανοικτή πληγή», αλλά και στην πολιτιστική αναβάθμιση της πόλης, καθώς επίσης και στο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν σ’ αυτήν οι Εθνικοτυπικοί Σύλλογοι όπως ο Σύλλογος Μακεδόνων Περιστερίου.
Οι κ.κ. Μπιτούνης και Κωνσταντινίδης εξέτασαν τέλος από κοινού τρόπους αξιοποίησης των μουσικών και χορευτικών τμημάτων των Εθνικοτοπικών Συλλόγων, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας, που ο Α.Σ.Δ.Α. αναμένεται να διοργανώσει στα τέλη του 2006, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.