Νέα για το Περιβάλλον

Επίσκεψη του Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γ. Ανωμερίτη στον Α.Σ.Δ.Α.



Τα γραφεία του Α.Σ.Δ.Α. στο Περιστέρι, επισκέφθηκε την Τρίτη 14/2/2006, ο Βουλευτής Β΄Αθήνας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και πρώην Υπουργός κ. Γιώργος Ανωμερίτης. Τον κ. Ανωμερίτη υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνης, ο Αντιπρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Μ. Πετρόπουλος, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου κ.κ. Ν. Καμαρινόπουλος, Θ. Αρβανίτης και Α. Κουντούρης καθώς και το σύνολο των Διευθυντικών στελεχών του Α.Σ.Δ.Α.
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Ανωμερίτη για την επίσκεψή του, αναφέρθηκε στη στενή συνεργασία τους όταν εκείνος ήταν Υπουργός Γεωργίας. «Καρποί αυτής της παλαιάς και αρμονικής συνεργασίας ήταν από το 2001, η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων και παρεμβάσεων στο Όρος Αιγάλεω-Ποικίλο αλλά και η χρηματοδότηση ενός εκτεταμένου προγράμματος δενδροφύτευσης του βουνού», επεσήμανε ο κ. Μπιτούνης.
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. τόνισε ακόμα το χαρακτηριστικό της ομοφωνίας που διακρίνει όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται στα Όργανα του Α.Σ.Δ.Α. και σημείωσε με νόημα ότι ο Α.Σ.Δ.Α. ως παράδειγμα ενότητας, σύνθεσης και διαδημοτικής συνεργασίας, αποτέλεσε ουσιαστικά μια μορφή «Καποδίστρια» πριν τον «Καποδίστρια», ανοίγοντας το δρόμο για τη συγχώνευση μικρότερων Ο.Τ.Α. και τη δημιουργία ισχυρών αυτοδιοικητικών θεσμών.
Ο κ. Μπιτούνης, αναφερόμενος στις προκλητικές και παράνομες διεκδικήσεις του Ιερού Ναού Λαμίας «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου», έκανε λόγο για εγκληματικό κύκλωμα καταπατητών που απειλεί, όχι μόνο το Ποικίλο Όρος αλλά και δεκάδες πλατείες μέσα στο ίδιο το Περιστέρι. «Στεκόμαστε στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής για να αντιμετωπίσουμε από κοινού την απειλή από τα άνομα σχέδια των καταπατητών», δήλωσε ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α.
Ο κ. Μπιτούνης ζήτησε ακόμα τη σύναψη ενός νέου Τοπικού Συμφώνου Απασχόλησης στη Δυτική Αθήνα για την αντιμετώπιση του υψηλού δείκτη ανεργίας, επεσήμανε όμως ότι αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί παρά μόνον με σεβασμό στις Συλλογικές Συμβάσεις και τα εργασιακά δικαιώματα.
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. επανέφερε τις προτάσεις του για την λειτουργία της Λυρικής Σκηνής στον Ελαιώνα και την αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού με τρόπο που να συμβάλει στη μείωση των ανισοτήτων και του χάσματος που χωρίζει τις υποβαθμισμένες από τις προνομιακές περιοχές του Λεκανοπεδίου, ζήτησε την ενεργό υποστήριξη του κ. Γ. Ανωμερίτη μέσα κι’ έξω από το Κοινοβούλιο, και πρότεινε τέλος τη συμβολική δενδροφύτευση του Ποικίλου Όρους από το σύνολο των Βουλευτών της Β΄Αθήνας.
Από τη δική του πλευρά ο Βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γ. Ανωμερίτης αναφέρθηκε στη σημασία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της αποκέντρωσης, ως στρατηγικής επιλογής και συστατικού στοιχείου της νέας αναπτυξιακής πρότασης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τόνισε πως χρειάζεται κατάτμηση της Β΄Αθηνών και θέσπιση ξεχωριστής, ενιαίας εκλογικής περιφέρειας στη Δυτική Αθήνα. Ο κ. Ανωμερίτης δεσμεύθηκε ακόμη ότι ως μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής και σε στενή συνεργασία με τον Α.Σ.Δ.Α. και τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας, θα προσπαθήσει να αναδείξει ζητήματα που αφορούν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών της περιοχής και ιεράρχησε ως τέτοια την ανάδειξη του Ποικίλου Όρους, την αύξηση του περιαστικού πρασίνου, την ανάπλαση του Ελαιώνα και την αξιοποίηση του παλαιού αεροδρομίου του Ελληνικού.
Παρεμβάσεις στη συνάντηση έκαναν ο Δήμαρχος Καματερού, κ. Ν. Καμαρινόπουλος, που ζήτησε να προχωρήσει η δημιουργία νέων Χ.Υ.Τ.Α. και να αντιμετωπιστεί συνολικά το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, μακριά από λογικές πολιτικού κόστους, ο Αντιδήμαρχος Περιστερίου κ. Θ. Αρβανίτης που έθεσε το θέμα της λειτουργίας του Αττικού Νοσοκομείου, χαρακτηρίζοντάς το «V.I.P. Νοσοκομείο» που δεν υπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών της Δυτικής Αθήνας και ο Αντιπρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Μ. Πετρόπουλος που επεσήμανε την σπουδαιότητα του 2ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Αθήνας για την οριοθέτηση των στόχων της Αυτοδιοίκησης της περιοχής, με ορίζοντα δεκαετίας.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.