Νέα για το Περιβάλλον

Επίσκεψη του Αντινομάρχη Αθήνας κ. Γ. Καστρινάκη στον Α.Σ.Δ.Α.



Τα Γραφεία του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας στο Περιστέρι επισκέφτηκε ο Αντινομάρχης της Υπερνομαρχίας Αθήνας-Πειραιά   κ. Γιώργος Καστρινάκης, την Τρίτη 16 Μαΐου 2006.
Τον κ. Καστρινάκη υποδέχτηκε ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Παναγιώτης Μπιτούνης ο οποίος τον ενημέρωσε για όλα τα τρέχοντα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας.
Ο κ. Μπιτούνης αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα ζητήματα της υπολειτουργίας του Αττικού Νοσοκομείου, της απομάκρυνσης των Στρατοπέδων αλλά και της προστασίας και ανάπλασης του όρους Αιγάλεω – Ποικίλου και τόνισε την αναγκαιότητα της συνεργασίας και της ανάληψης κοινών δράσεων του Α.Σ.Δ.Α. με τη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθήνας – Πειραιά και την Νομαρχία Αθηνών ειδικότερα.
Ο Αντινομάρχης της Υπερνομαρχίας  Αθήνας-Πειραιά κ. Γιώργος Καστρινάκης πρότεινε τη διεξαγωγή ενός διευρυμένου Νομαρχιακού Συμβουλίου στη Δυτική Αθήνα με τη συμμετοχή της Υπερνομάρχου κας Φ. Γεννηματά, των Νομαρχών Αθήνας κ. Γ. Σγουρού και Πειραιά κ. Γ. Μίχα, του Α.Σ.Δ.Α. καθώς και των Δημάρχων, Δημοτικών και Νομαρχιακών Συμβούλων.
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. αποδέχτηκε την πρόταση του κ. Καστρινάκη και πρόσθεσε ότι για ευνόητους λόγους είναι ανάγκη να υπάρχει συγκεκριμένη και καθορισμένη εκ των προτέρων θεματολογία με επικέντρωση σε ένα έως δυο κεντρικά προβλήματα που απασχολούν την Δυτική Αθήνα και έχουν υπερτοπική διάσταση.
Ο κ. Μπιτούνης αναφέρθηκε τέλος στο Επιχειρησιακό Σχέδιο «Απασχόληση στη Νομαρχία Αθηνών» που ο Α.Σ.Δ.Α. υλοποιεί μαζί με τη Νομαρχία Αθηνών και τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας. «Είναι μια συγχρηματοδοτούμενη από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους πρωτοβουλία, από τις επιμέρους δράσεις της οποίας αναμένεται να ωφεληθούν συνολικά 352 άνεργοι ή υποαπασχολούμενοι και αποτελεί ζωντανό παράδειγμα και αποτέλεσμα της συνεργασίας μας», τόνισε ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α.
Ο κ. Μπιτούνης, αφού ευχαρίστησε τον κ. Καστρινάκη για το  συνεχές ενδιαφέρον του για τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας  τον προσκάλεσε να είναι παρών στην επόμενη δενδροφύτευση  που προγραμματίζει ο Α.Σ.Δ.Α. στο Ποικίλο Όρος, στις 31 Μαΐου.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Α.Σ.Δ.Α. Προηγουμένως, ο κ. Καστρινάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Α.Σ.Δ.Α. επισκέφτηκε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας EUROPE DIRECT και συνομίλησε με όλους τους εργαζόμενους στις Υπηρεσίες του Συνδέσμου.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.