Νέα

Επίσκεψη Δημοτικών Σχολείων του Χαϊδαρίου στο Ποικίλο Όρος



Ανδρέας Μποζίκας: “Να διαμορφωθεί η περιβαλλοντική συνείδηση των αυριανών πολιτών της Δυτικής Αθήνας”

Σε χαρακτηριστικά σημεία του Ποικίλου Όρους ξεναγήθηκαν το 4ο το και 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου, συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα του ΑΣΔΑ “Γνωριμία με τη χλωρίδα και την πανίδα του Ποικίλου”.
Τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς συνόδευσε στην επίσκεψη στο βουνό ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ Ανδρέας Μποζίκας, ο οποίος εξέφρασε και τη συγκίνηση του καθώς υπήρξε ο ίδιος μαθητής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου.
Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης, ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ δήλωσε:
“Το πρόγραμμα «Γνωριμία με τη χλωρίδα και την πανίδα του Ποικίλου» υλοποιείται με μεγάλη επιτυχία. Οι μαθητές των σχολείων της Δυτικής Αθήνας εκδηλώνουν μεγάλο ενδιαφέρον, ενθουσιασμό θα έλεγα, για αυτή την ευκαιρία να έρθουν σε άμεση επαφή με το περιβάλλον στο βουνό και να μάθουν τις λεπτομέρειες γι’ αυτό από ειδικούς επιστήμονες. Είναι μια πρωτοβουλία που συνδυάζει τη διδαχή με την ψυχαγωγία, μια μέθοδος μάθησης πολύ αποδοτική στις νεαρές ηλικίες.
Παράλληλα, χωρίς μεγαλοστομίες και κουραστικές διαδικασίες, εισάγουμε τα νέα παιδιά στις έννοιες της οικολογικής ευαισθητοποίησης και της προστασίας του περιβάλλοντος, ώστε να διαμορφωθεί η περιβαλλοντική συνείδηση των αυριανών πολιτών της Δυτικής Αθήνας.”