Νέα

Ενημερωτική Εκστρατεία και Κινητοποιήσεις Αποφάσισε ο Α.Σ.Δ.Α. για Ποικίλο Ορος και Στρατόπεδα



Συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ομόφωνες αποφάσεις για το Ποικίλο Όρος και τα Στρατόπεδα, που θέτουν σε τροχιά κινητοποιήσεων την Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής μας, έλαβε την Δευτέρα 11/4 το Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας.
Οι αποφάσεις του Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Α. τόσο για το ζήτημα της προστασίας του Ποικίλου Όρους από τους καταπατητές με προεξέχοντα τον Ιερό Ναό Λαμίας “Ευαγγελισμός Θεοτόκου”, όσο και για την απομάκρυνση των Στρατοπέδων Χαϊδαρίου και Αγ. Αναργύρων κινούνται σε δύο επίπεδα :
  • Τις συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων.
  • Την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των πολιτών για την απόκρουση των καταπατητών του Ποικίλου Όρους, την απομάκρυνση των Στρατοπέδων Χαϊδαρίου και Αγ. Αναργύρων και την παραχώρηση των χώρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή.
  • Μιλώντας με τα μέλη του Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Α., ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Παναγιώτης Μπιτούνης ενημέρωσε το σώμα για τις εξελίξεις στο θέμα του Ποικίλου Όρους , κάνοντας λόγο για χορό τρισεκατομμυρίων και για γνωστό κύκλωμα καταπατητών που εκβιάζει ανοιχτά χιλιάδες νόμιμους ιδιοκτήτες στο Περιστέρι και την Πετρούπολη. Χαρακτήρισε κοινούς εγκληματίες όσους διεκδικούν 9.500 στρέμματα στο Ποικίλο Όρος και δήλωσε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί η διερεύνηση της νομιμότητας των “τίτλων” διαφόρων καταπατητών από την ομάδα νομικών που προσέλαβε πρόσφατα ο Α.Σ.Δ.Α. και θ’ αποδειχθεί έτσι περίτρανα πως και όσα ακόμα είχαν οι καταπατητές τα έχουν πουλήσει δύο και τρεις φορές! Ο κ. Μπιτούνης ζήτησε να σταματήσει το Κράτος, όπως το έκανε χρόνια τώρα, να τηρεί στάση ουδέτερου παρατηρητή και ως νόμιμος ιδιοκτήτης των, διεκδικούμενων από τους καταπατητές, εκτάσεων να σταθεί στο πλευρό των Δήμων, του Α.Σ.Δ.Α και των πολιτών.
    Για το ζήτημα των Στρατοπέδων ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α έκανε λόγο για παλινωδίες της κυβέρνησης, θυμίζοντας τη συνάντηση με τον Υπουργό Απασχόλησης κ. Παναγιωτόπουλο (23.11.2004), ο οποίος μπροστά στην συντονισμένη και καθολική αντίδραση του Α.Σ.Δ.Α., των Δήμων και των πολιτών της Δυτικής Αθήνας είχε αποσύρει τα κυβερνητικά σχέδια για τσιμεντοποίηση των Στρατοπέδων Χαϊδαρίου. Όμως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με έγγραφό του Γ.Γ του Υπουργείου κ. Γ.Ζορμπά προς τον Α.Σ.Δ.Α. (11.1.2005), επαναφέρει το θέμα της πολεοδόμησης των Στρατοπέδων επικαλούμενο τον Ν. 2745/99, αποκρύβοντας πως με βάση τον ίδιο νόμο κάθε τέτοια ενέργεια είναι παράνομη χωρίς “την πρόταση του οικείου Ο.Τ.Α.”
    Ο κ. Μπιτούνης αναρωτήθηκε ποιος από τους δύο Υπουργούς, ο κ. Παναγιωτόπουλος ή ο κ. Σπηλιωτόπουλος, εκφράζει την κυβερνητική πολιτική για το θέμα αυτό και υπενθύμισε τις προεκλογικές υποσχέσεις του Πρωθυπουργού για απομάκρυνση των Στρατοπέδων από την Δυτική Αθήνα και παραχώρηση των χώρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου, αναψυχής, άθλησης, πολιτισμού και ανάδειξης της ιστορικής μνήμης.
    Το Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Α. έλαβε, ομόφωνα, τις ακόλουθες αποφάσεις :
    – Να ζητήσει η Ε.Ε. του Α.Σ.Δ.Α. και οι Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων της Αντιπολίτευσης και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ε. Μπασιάκο.
    – Να ληφθούν άμεσα αποφάσεις καταδίκης των επιδιώξεων των καταπατητών του Ποικίλου Όρους από όλα τα Δημοτικά Συμβούλια της Δυτικής Αθήνας.
    – Έκδοση ενημερωτικού υλικού (αφίσες, φυλλάδια, πανό) για τα θέματα του Ποικίλου Όρους και των Στρατοπέδων.
    – Διοργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και μουσικής συναυλίας στο Ποικίλο Όρος.
    – Διοργάνωση συγκεντρώσεων στα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου και Αγ. Αναργύρων.
    Τέλος, σε ό,τι αφορά τις καθυστερούμενες οφειλές του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. προς τον Α.Σ.Δ.Α. οι οποίες ανέρχονται στο ποσό των 6,3 εκ.€ και θέτουν σε κίνδυνο την ολοκλήρωση μεγάλων έργων όπως η ανάπλαση της Ιεράς Οδού, η αναμόρφωση των 46 στρεμμάτων του Στρατοπέδου Καραϊσκάκη ή η συντήρηση και βελτίωση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Α. Τρίτσης” αποφασίστηκε να τεθεί το θέμα στις συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.
    © 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.