Νέα

Ελαιώνας Δυτικής Αθήνας



Πραγματοποιήθηκε χθες στο Δημαρχείο Αιγάλεω η ημερίδα «Ελαιώνας: Από τη Θεωρία στην Πράξη, 20 Χρόνια Μετά. Η ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας και ο Ελαιώνας». Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας κ. Παναγιώτης Μπιτούνης ανέφερε τα εξής:
«Τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα υλοποιείται σειρά μεγάλων έργων, που αλλάζουν το πρόσωπο της πόλης. Το ΜΕΤΡΟ, η Λεωφόρος Σταυρού Ελευσίνος, το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Πύργου Βασίλισσσας, η ολοκλήρωση των εθνικών οδών (Κηφισσός και Αθηνών), η υπογείωση των γραμμών του ΟΣΕ, η Διαδημοτική Συγκοινωνία που συνδέει όλους τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας μεταξύ τους, το Νοσοκομείο Δυτικής Αθήνας στο Χαϊδάρι και πολλά άλλα δείχνουν ότι γίνεται έργο στην Αθήνα.
Για το Ποικίλο Ορος και το Ορος Αιγάλεω έχουν γίνει σημαντικά βήματα. Προχώρησε η αναδάσωση 5.000 στρ. και η διαμόρφωση 7 περιαστικών πάρκων αναψυχής. Η υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Γεωργίας για τη διαχείρηση των ορεινών όγκων και η εξαγγελία του υπουργού Γεωργίας κ. Ανωμερίτη για χρηματοδότηση με 15 δις δρχ. του έργου που θα φέρνει το νερό του βιολογικού καθαρισμού της Ψυτάλλειας στο Ποικίλο όρος καθώς και η ένταξη ανάπλασης του βουνού στα προγράμματα του Υπουργείου Γεωργίας από το Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, αποτελούν ανάσες για την Δυτική Αθήνα. Σημαντικό επίσης βήμα, που κόβει τις ορέξεις των καταπατητών, αποτελεί και ο νόμος προστασίας του Ποικίλου Ορους – Ορους Αιγάλεω που ψηφίστηκε από τη βουλή το περασμένο καλοκαίρι.
Ο νόμος για την απομάκρυνση των στρατοπέδων, όπως ψηφίστηκε μετά και από την παρέμβασή μας, μας δίνει νέες δυνατότητες για την επίλυση αυτού του χρόνιου προβλήματος. Πιστεύουμε ότι σύντομα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες απομάκρυνσής τους και απόδοσης του χώρου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.