Νέα για το Περιβάλλον

Εγκατάσταση Νέων Δεξαμενών Πυρόσβεσης στο Ποικίλο Όρος – Αιγάλεω



Ο ΑΣΔΑ στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλει για την αναβάθμιση των υποδομών της Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Αθήνας, σε συνεργασία με το Δασαρχείο Αιγάλεω και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, εγκατέστησε επτά νέες δεξαμενές νερού, σε επίκαιρες θέσεις του Ποικίλου Όρους – Αιγάλεω.
Οι δεξαμενές αυτές έχουν χωρητικότητα 12 κυβικών μέτρων νερού και είναι υπερυψωμένες σε κατάλληλες μεταλλικές βάσεις ώστε να είναι δυνατή η απευθείας πλήρωση των Πυροσβεστικών Οχημάτων χωρίς τη χρήση αντλιών. Είναι επίσης εξοπλισμένες με τα κατάλληλα εξαρτήματα ώστε να είναι πλήρως συμβατές με τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τα υδροφόρα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων της Δυτικής Αθήνας και του ΑΣΔΑ που με πρωτοβουλία του ΑΣΔΑ πρόσφατα αναβαθμίστηκαν για το σκοπό αυτό.
Οι δεξαμενές αυτές αυξάνουν την αποτελεσματικότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Αθήνας για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών στην περιοχή του Ποικίλου Όρους – Αιγάλεω στην περίπτωση που εκδηλωθούν.
Το δίκτυο των δεξαμενών αυτών θα διευρυνθεί στη συνέχεια στο πλαίσιο επικαιροποιημένης μελέτης για την προστασία και ανάπτυξη του βουνού που ήδη εκπονεί ο ΑΣΔΑ.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.