Νέα

Εγκαίνια 3ης Διαδημοτικής Εκθεσης Εικαστικών Δυτικής Αθήνας



Από τις 20 έως τις 29 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί από τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου η “3η Διαδημοτική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών Δ. Αθήνας-2003“. Στις δύο αίθουσες του Κέντρου, εμβαδού 1000 τ.μ, θα εκθέσουν φέτος έργα τους 156 εικαστικοί καλλιτέχνες όλων των τεχνών και των τεχνοτροπιών. Ειδικότερα, θα παρουσιαστούν εκατοντάδες έργα Αγιογραφίας, Γλυπτικής, Ζωγραφικής, Κεραμικής, Χαρακτικής, Ψηφιδωτού, Φωτογραφίας, Μικρογλυπτικής και χειροποίητου Κοσμήματος, Μπατίκ, καλλιτεχνικές και διακοσμητικές κατασκευές, εγκαταστάσεις περιβάλλοντος κ.α.
Ο θεσμός των Δ.Ε.Ε.Τ.Δ.Α, είναι πλέον ένας από τους πιο σημαντικούς ετήσιους καλλιτεχνικούς θεσμούς της Δυτικής Αθήνας και ένας από τους μεγαλύτερους πανελληνίως μια και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών και των φιλότεχνων όχι μόνο της Δυτικής αλλά ολόκληρης της Αθήνας. Ενδεικτικό είναι ότι την “2η ΔΕΕΤΔΑ 2002”, είχαν επισκεφθεί περί τους 8.000 φιλότεχνους.
Σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι τόσο η προβολή του εικαστικού δυναμικού της περιοχής, όσο και η προσέγγιση του ευρύτερου κοινού προς την Τέχνη και η γνωριμία του με το αυθεντικό καλλιτεχνικό έργο και τους ίδιους τους δημιουργούς. Ο χαρακτήρας της Έκθεσης είναι πρώτιστα καλλιτεχνικός, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς έργων από τα πολλά που εκτίθενται. Η περιπλάνηση του θεατή στις αίθουσες της Έκθεσης, αποτελεί μια ιδιαίτερη αισθητική εμπειρία και μια απόδραση από την πεζή καθημερινότητα. Οι ώρες λειτουργίας της Έκθεσης θα είναι τις καθημερινές από τις 18:30 μ.μ.-23:00 μ.μ., ενώ τα Σαββατοκύριακα από τις 11:00 π.μ.-23:00 μ.μ.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 20 Ιουνίου και ώρα 21:00 μ.μ..
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
2ος ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Δ. ΑΘΗΝΑΣ
Στο πλαίσιο της Έκθεσης Εικαστικών, εξάλλου, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και θα γίνουν οι απονομές του 2ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Δυτικής Αθήνας, στον οποίο έλαβαν μέρος 104 δημιουργοί. Ειδικότερα, τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν από την αρμόδια Λογοτεχνική Επιτροπή σε ειδική λογοτεχνική βραδιά, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιουνίου και ώρα 21:00 μ.μ.. Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος οι συμμετοχές στον Λογοτεχνικό Διαγωνισμό έφτασαν τις 71 για την κατηγορία της Ποίησης, και τις 33 για την κατηγορία του Διηγήματος.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.