Νέα

Δυναμική Απάντηση στους Καταπατητές του Ποικίλου Ορους



Δυναμική απάντηση στους επίδοξους καταπατητές του Ποικίλου Όρους έδωσαν από κοινού ο Α.Σ.Δ.Α. και ο Δήμος Χαϊδαρίου την Πέμπτη 21 Απριλίου στην περιοχή Καψαλώνα, στο Άνω Δάσος Χαϊδαρίου, όπου δενδροφύτευσαν “διεκδικούμενη” έκταση με την συμμετοχή μαθητών του Τ.Ε.Ε. Χαϊδαρίου.
Στον επίμαχο χώρο τις προηγούμενες ημέρες απετράπη από τον Α.Σ.Δ.Α. και το Δήμο Χαϊδαρίου η πρόθεση των επίδοξων καταπατητών να κατασκευάσουν γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5. Η παρουσία δεκάδων κατοίκων, του Προέδρου του Α.Σ.Δ.Α. κ. Παναγιώτη Μπιτούνη και του Δημάρχου Χαίδαρίου κ. Κ. Ντηνιακού τους υποχρέωσε να σταματήσουν τα έργα διαμόρφωσης του χώρου.
Το πρωί της Πέμπτης 21 Απριλίου, 150 μαθητές και μαθήτριες του Τ.Ε.Ε. Χαίδαρίου με επικεφαλείς τον Πρόεδρο του Α.Σ.Δ.Α. Π. Μπιτούνη, το Δήμαρχο Χαϊδαρίου Κ. Ντηνιακό και τον Διευθυντή του Τ.Ε.Ε. Χαϊδαρίου και Δημοτικό Σύμβουλο κ. Π. Ζεβόλη, κατέφθασαν στην περιοχή του Άνω Δάσους Χαϊδαρίου και συγκεκριμένα στη θέση Καψαλώνα, όπου ο Α.Σ.Δ.Α. έχει προχωρήσει σε γεώτρηση και προχώρησαν σε εκτεταμένη δενδροφυτεύση. Τα παιδιά “υιοθέτησαν μάλιστα τα δέντρα που φύτευσαν, δίνοντας το όνομά τους σε κάθε ένα από αυτά!
Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π.Μπιτούνης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Σήμερα ο Α.Σ.Δ.Α. σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου και το Τ.Ε.Ε. της πόλης, πραγματοποίησαν ένα ακόμη βήμα για την προστασία του Ποικίλου Όρους από τους καταπατητές. Όχι μόνο ο Ιερός Ναός Λαμίας “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου” αλλά και όσοι άλλοι επίδοξοι καταπατητές κρύβονται επιδέξια πίσω από αυτόν, θα πρέπει να καταλάβουν ότι τα ψέματα τελείωσαν. Από εδώ και στο εξής, κάθε φορά που θα επιχειρούν να καταπατήσουν έστω και μια σπιθαμή γης θα μας βρίσκουν μπροστά τους, μέχρις ότου εκδιωχθούν όλοι αυτοί από το Ποικίλο Όρος.
Σήμερα όμως οι μαθητές και οι μαθήτριες του Τ.Ε.Ε. Χαϊδαρίου έστειλαν το δικό τους μήνυμα και μας δίνουν κουράγιο στους αγώνες που έρχονται, γιατί απέδειξαν με τη στάση τους πως η νεολαία της περιοχής είναι διατεθειμένη να κάνει δική της υπόθεση την εκδίωξη των καταπατητών και την οικολογική ανασυγκρότηση του Όρους Αιγάλεω – Ποικίλου.
Δύο πράγματα είναι βέβαια : οι μεν καταπατητές πρέπει ν’ ανησυχούν, εμείς δε, θα συνεχίσουμε ακόμα δυναμικότερα και στο τέλος θα νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας”.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.