Νέα

Διαγωνισμός Διηγήματος & Ποίησης



Η Πολιτιστική ΕΝΝΕΑΔΑ, το περιοδικό που εκδίδει ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη του Πολιτισμού στο χώρο της Δυτικής Αθήνας και την παράλληλη υποστήριξη όλων των τεχνών, προκηρύσσει διαγωνισμό διηγήματος και ποίησης.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους κατοίκους των εννέα δήμων της Δυτικής Αθήνας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2001 τα προς κρίση κείμενα και τα ποιήματά τους στην Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 65, Περιστέρι τ.κ. 12134, Υπ’ όψιν κ. Γ. Γερολυμάτου.
Η αξιολόγηση των κειμένων θα γίνει από επιτροπή που θα συσταθεί για το σκοπό αυτό και θα αποτελείται από γνωστούς και καταξιωμένους λογοτέχνες, ενώ τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα γνωστοποιηθούν μέσα από τις σελίδες του περιοδικού. Τα τρία πρώτα έργα από κάθε κατηγορία θα βραβευθούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του χρόνου, ενώ τα πρώτα δέκα από αυτά θα δημοσιευθούν στην ΕΝΝΕΑΔΑ.
Όροι συμμετοχής
1. Τα προς κρίση κείμενα θα πρέπει να αποσταλούν δακτυλογραφημένα. Τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου θα πρέπει να τοποθετηθούν εντός διαφορετικού μικρού φακέλου.
2. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό διηγήματος θα είναι δυνατή με ένα μόνο κείμενο- έργο για κάθε διαγωνιζόμενο.
3. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό ποιήματος με τρία έργα ως τρεις σελίδες.
4. Τα κείμενα θα πρέπει να είναι αυθεντικές δημιουργίες των διαγωνιζομένων και να βασίζονται σε προσωπικές κεντρικές ιδέες και επιδιώξεις των δημιουργών τους.
5. Ειδικά η έκταση των διηγημάτων δε θα πρέπει να ξεπερνά τις τρεις δακτυλογραφημένες σελίδες Α4, αφού τόσο η έκταση του κειμένου, όσο και η ικανότητα ανάπτυξης της ιστορίας σε προκαθορισμένο χώρο έκφρασης, συν το λογοτεχνικό ύφος του διαγωνιζομένου θα αποτελούν κριτήρια αξιολόγησης των έργων τους.
6. Όλα τα κείμενα θα πρέπει να σταλούν σε τέσσερα αντίγραφα εντός σφραγισμένου φακέλου. Φαξ και e-mail δεν θα γίνουν δεκτά.
7. Η κάθε ατομική συμμετοχή είναι δυνατό να γίνει και για τις δυο κατηγορίες διαγωνισμού σύμφωνα, όμως, με τους παραπάνω όρους.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.