Νέα

Δήλωση του Προέδρου του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνη για το Ποικίλο Ορος



“Αποδίδουμε το Ποικίλο Όρος στους κατοίκους, αντιστεκόμαστε στους καταπατητές”

Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α κ.Παναγιώτης Μπιτούνης έκανε την ακόλουθη δήλωση προς την εφημερίδα “Παρουσία”:
“Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας από την ίδρυσή του, έδωσε απόλυτη προτεραιότητα στην προσπάθεια για την μετατροπή του Ποικίλου Όρους σε υπερτοπικό πόλο πρασίνου και κοινωνικών εξυπηρετήσεων.
Σήμερα μπορώ με ικανοποίηση να δηλώσω πως με τις συνεχείς παρεμβάσεις του Α.Σ.Δ.Α. και των Δήμων της Δυτικής Αθήνας καταφέραμε να αλλάξουμε σε μεγάλο βαθμό την εικόνα ενός απόμακρου και αφιλόξενου όρους. Το άλλοτε “φαλακρό” βουνό πρασινίζει σιγά – σιγά με τις εκτεταμένες αναδασώσεις που ο Α.Σ.Δ.Α. πραγματοποιεί σε συνεργασία με τους πολίτες και ιδιαίτερα τους μαθητές και τα σχολεία της Δυτικής Αθήνας. Μέχρι σήμερα έχουν αναδασωθεί 7.000 περίπου στρέμματα σε διάφορα σημεία του βουνού και συνεχίζουμε !
Ο στόχος της περιβαλλοντικής αναβάθμισης του Όρους Αιγάλεω – Ποικίλου υπηρετείται ταυτόχρονα με αρδευτικά έργα καθώς και έργα συντήρησης της βλάστησης. Παράλληλα με τη βοήθεια και την υποστήριξη του Α.Σ.Δ.Α. τα τελευταία χρόνια αναδείχτηκε ένα πρωτόγνωρο εθελοντικό κίνημα πολιτών για την προστασία τους δάσους από τις πυρκαγιές.
Η δράση του Α.Σ.Δ.Α. επικεντρώνεται ακόμα στη δημιουργία χώρων αναψυχής, άθλησης και περιπάτου με στόχο την μετατροπή του Ποικίλου Όρους σε επισκέψιμο, πολυλειτουργικό και φιλικό για τους πολίτες χώρο.
Σταθμό στις προσπάθειες του Α.Σ.Δ.Α. αποτέλεσε η ψήφιση του Ν. 2742/99 που έθεσε το θεσμικό πλαίσιο για την προστασία του Όρους Αιγάλεω – Ποικίλου αλλά και η εκπόνηση το 2000 ενός “Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης στο Όρος Αιγάλεω – Ποικίλο για την ποιότητα ζωής”, με στόχο την εξεύρεση πόρων από το Γ΄Κ.Π.Σ.
Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς την προσπάθεια σε όλα τα μέτωπα, και αντιστεκόμαστε σθεναρά στις αντιδράσεις που μεθοδεύονται απ’ το γνωστό κύκλωμα καταπατητών που συμπεριφέρονται ως “κοινοί εγκληματίες”, γιατί σκοπός μας είναι μόνο ένας : η απόδοση του Όρους Αιγάλεω – Ποικίλου σε αυτούς στους οποίους ανήκει : τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας”.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.