Νέα

Αποτελέσματα Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Δυτικής Αθήνας



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο "1ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Δυτικής Αθήνας", που προκήρυξαν το Γραφείο Πολιτισμού του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) και το διαδημοτικό πολιτιστικό περιοδικό "ΕΝΝΕΑΔΑ". Η απονομή των βραβείων του διαγωνισμού, στον οποίον έλαβαν μέρος συνολικά 111 λογοτέχνες, έγινε στο πλαίσιο της "2ης Διαδημοτικής Έκθεσης Εικαστικών Δυτικής Αθήνας".
Τα βραβεία απέσπασαν οι εξής συμμετέχοντες:
Στον τομέα της ποίησης:
1ο Βραβείο: Σπύρος Τσοκάκος για το έργο "Αναμονής Ανθοφορία"
2ο Βραβείο: Ευστράτιος Μαραγκός για το έργο "Γράφω την αρχή"
3ο Βραβείο: Γρηγόρης Περγάρης για το έργο "Ερωτικό"
Επίσης, απονεμήθηκαν συνολικά επτά έπαινοι στους εξής συμμετέχοντες:
Χριστίνα Σπύρου για το έργο "Στην αυλή των Θαυμάτων"
Ευτυχία Βλαχονάτσου για το έργο "Αράπικα τσιγάρα"
Κων/νος Τζιβράς για το έργο "Ελλάδα"
Αθηνά Παππά για το έργο "Σκέψεις"
Παναγιώτα Χριστοπούλου- Ζαλώνη για το έργο "Αμαδρυάς"
Γρηγόρης Καρυδάς για το έργο "Της πατρίδας"
Τάσος Θεοδωρακόπουλος για το έργο "Αγναντεύοντας την Πύλο"
Στον τομέα του διηγήματος:
1ο Βραβείο: Δημήτρης Πατέλης για το έργο "Της Αγίας Καθηγήτριας"
2ο Βραβείο: Ευαγγελία Ρουμελιώτου- Δαρσινού για το έργο "Το πτυχίο"
Το 3ο Βραβείο μοιράστηκαν οι: Βασίλης Σακκάς για το έργο "Χριστουγεννιάτικη γιορτή" και Αντώνης Ξυνός για το έργο "Άνθρωπος της διπλανής πόρτας"
Στο ίδιο τομέα απονεμήθηκαν εξάλλου επτά έπαινοι στους εξής συμμετέχοντες:
Κατερίνα Ρόζη για το έργο "Τρίτο σκαλοπάτι"
Δημήτρης Λουκάς για το έργο " Καλά Χριστούγεννα"
Χαράλαμπος Ματσαμάκης για το έργο " Δώδεκα Ιούδες"
Αικατερίνη Ροζάκη για το έργο " Ετσι απλά"
Χρήστος Τσούκας για το έργο "Αναβίωση"
Παναγιώτης Καστέλλος για το έργο "Με βάρκα την ελπίδα"
Ηρακλής Τριανταφυλλίδης για το έργο "Ελίτσα"
Στην επιτροπή αξιολόγησης των έργων συμμετείχαν καταξιωμένοι λογοτέχνες που προέρχονται από τη Δυτική Αθήνα. Για την ποίηση οι ποιητές: Ελευθερία Αναγνωστάκη- Τζαβάρα ( Γενική Γραμματέας της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών και μέλος της επιτροπής κρίσης νέων μελών), Νίκος Δεληγιάννης ( μέλος της επιτροπής κρίσης της Ε.Ε.Λ.), και ο Κώστας Μπίσδας, (μέλος επίσης της Ε.Ε.Λ.). Για τη Λογοτεχνία οι συγγραφείς: Γιάννα Φασιλή (μέλος της επιτροπής κρίσης νέων μελών της Ε.Ε.Λ.), Δημήτρης Βαρβαρήγος, ( μέλος της Ε.Ε.Λ.) και ο Αλέξανδρος Βαγενάς ( φιλόλογος με ειδικές σπουδές στο Λονδίνο στην συγκριτική Λογοτεχνία και κριτική λογοτεχνικών κειμένων).
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ κ. Παναγιώτης Μπιτούνης δήλωσε σχετικά: "προσωπική έκφραση και δημιουργία είναι η βάση του πολιτισμού, ο οποίος όμως ανθίζει και φτάνει στην ακμή του μέσα από τη συμμετοχή και την συνεργασία. Πιστεύουμε ότι η πολιτιστική πολιτική απαιτεί νέες απόψεις και προτάσεις, δημιουργικό διάλογο και κυρίως ενότητα. Ο ΑΣΔΑ με τη δημιουργία του Γραφείου Πολιτισμού, το πολιτιστικό περιοδικό του, την ΕΝΝΕΑΔΑ και με τους νέους θεσμούς, όπως ο "Λογοτεχνικός Διαγωνισμός", η "Διαδημοτική Έκθεση Εικαστικών" αλλά και η "Διαδημοτική Έκθεση Παιδικής Τέχνης" θέτει τις βάσεις για μια συνολική πολιτιστική ανάπτυξη. Προσωπικά θέλω να υποσχεθώ πως θα συνεχίσω να στέκομαι κοντά στους καλλιτέχνες της Δυτικής Αθήνας, σ’ αυτούς τους ακούραστους εργάτες του πνεύματος, ανταποκρινόμενος με όλες μου τις δυνάμεις ,στο μεγάλο χρέος που όλοι εμείς που ασχολούμαστε με την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουμε απέναντί τους"

© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.