Νέα

Αποτελέσματα Ημερίδας “Πολεοδομική – Αντισεισμική Θωράκιση Δυτικής Αθήνας και Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών”



Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Ημερίδα με θέμα “”Πολεοδομική – Αντισεισμική Θωράκιση Δυτικής Αθήνας και Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών”, που διοργάνωσε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) στο Πνευματικό Κέντρο “Μελίνα Μερκούρη” του δήμου Ιλίου.
Στόχος της Ημερίδας ήταν η παρουσίαση το σχέδιο θωράκισης της Δυτικής Αθήνας ώστε να αντιμετωπιστούν με τον πλέον ακίνδυνο τρόπο οι επιπτώσεις από ενδεχόμενο σεισμό.
Η ομάδα μελέτης παρουσία του Προέδρου του ΑΣΔΑ κ. Παναγιώτη Μπιτούνη, των δημάρχων της Δυτικής Αθήνας του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Μιχάλη Κυριακίδη και της Προέδρου της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης κ. Φώφης Γεννηματά κατέθεσε τις προτάσεις της οι οποίες και “θα αποτελέσουν διεκδικητικό πλαίσιο για τον ΑΣΔΑ και τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας”, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ.
Στο πλαίσιο της Μελέτης έγινε μια συνολική αποτίμηση των επιπτώσεων που είχε ο Σεισμός του Σεπτέμβρη του 1999 στη Δυτική Αθήνα, και προτάθηκαν μια σειρά μέτρων προκειμένου η περιοχή να θωρακιστεί απόλυτα απέναντι στο ενδεχόμενο ενός νέου σεισμού. Επίσης, προτάθηκε ένα “Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών”, το οποίο θα επιτρέψει στους φορείς της περιοχής σε συνεργασία με την Πολιτεία να λειτουργήσουν άμεσα και να εφαρμόσουν ένα επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης κάθε έκτακτου κινδύνου από κάθε αιτία που θα παρουσιαστεί στη Δυτική Αθήνα.
Επιγραμματικά οι προτάσεις της μελέτης είναι οι εξής:
Τυπολογία Ο.Τ για την εξασφάλιση ελεύθερων χώρων σε επίπεδο Ο.Τ
Τυπολογία διαμόρφωσης δρόμων, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν σε περίπτωση σεισμού
Ανάγκη εκπόνησης Μικροζωνικής
Χωροθέτηση και εξοπλισμός χώρων καταυλισμού και καταφυγής
Χωροθέτηση και εξοπλισμός χώρων για τις κρίσιμες λειτουργίες της πόλης
Ανάγκη προσαρμογής ΡΣΑ και ΓΠΣ Δήμων στα δεδομένα του σεισμού
Κατάρτιση Κυκλοφοριακού Σχεδίου για τις πρώτες ώρες
Κατάρτιση Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών
Περιοχές άμεσων παρεμβάσεων / αναπλάσεων
Δημιουργία Βάσης Δεδομένων με τη χρήση ΓΣΠ για τον κτιριακό πλούτο της περιοχής
Σχέδιο έκτακτης άσκησης ετοιμότητας και ενημέρωσης των κατοίκων
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.