Νέα

Αλληλεγγύη στα Παιδιά της Ασίας



Λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα άνοιξαν ο Α.Σ.Δ.Α. και οι Δήμοι της Δυτικής Αθήνας.

Σε μια προσπάθεια να εκφραστεί έμπρακτα η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά όλων των Φορέων και των πολιτών της Δυτικής Αθήνας στους πληγέντες συνανθρώπους μας στη Νοτιοανατολική Ασία, με πρωτοβουλία του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας και όλων των Δημάρχων της περιοχής, ανοίχτηκε ήδη λογαριασμός στην Εθνική Τράπεζα με αριθμό: 169/480021-48, στο όνομα : “Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας”.
Όπως τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνης και οι Δήμαρχοι Αγ. Βαρβάρας Λ. Μίχος, Αγ. Αναργύρων Κ. Τρίγκας, Αιγάλεω Δ. Καλογερόπουλος, Ζεφυρίου Κ. Παπαχρήστος, Ιλίου Β. Κουκουβίνος, Καματερού Ν. Στενός, Κορυδαλλού Σ. Χρήστου, Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, Πετρούπολης Σ. Βλάχος και Χαϊδαρίου Κ. Ντηνιακός, το σύνολο του χρηματικού ποσού που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί στην UNICEF που με το κύρος της διασφαλίζει ότι θα φθάσει στον προορισμό του για να βοηθήσει εκείνους που υποφέρουν περισσότερο: τα μικρά παιδιά.
Ο Α.Σ.Δ.Α. και οι Δήμοι επισημαίνουν πως “σ’ αυτό το λογαριασμό μπορούμε όλοι να καταθέσουμε ένα μικρό απόθεμα από τη ψυχή μας, γιατί κανείς δεν μπορεί να μείνει απαθής μπροστά σ’ αυτή την πρωτοφανή τραγωδία που έπληξε την υφήλιο, όταν οι νεκροί είναι τουλάχιστον 220.000, εκ των οποίων 70.000 παιδιά και όταν μόνο τα παιδιά που χρειάζονται τη βοήθειά μας ανέρχονται σε 1.500.000. Η ανταπόκριση όλων μας σ’ αυτήν την πρωτοβουλία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής μας δίνει στους πολίτες της Δυτικής Αθήνας την ευκαιρία να έχουν τη δική τους ξεχωριστή συμβολή στην εξελισσόμενη ανθρωπιστική καμπάνια στην Ελλάδα και τον κόσμο.
Οι συνέπειες μιας ανυπολόγιστης ανθρώπινης και οικολογικής καταστροφής δεν αγγίζουν μόνο τον λεγόμενο “τρίτο” κόσμο αλλά και όλους εμάς, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα τις μεγάλες ευθύνες των “πλούσιων και “ισχυρών” της γης καθώς και την ανάγκη δικαιότερης κατανομής του παγκόσμιου παραγόμενου πλούτου”.
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Μπιτούνης και οι Δήμαρχοι της περιοχής, καλούν τους πολίτες να αφήσουν πίσω τους συμπεριφορές παθητικού τηλε-θεατή των εξελίξεων, να συμμετέχουν ενεργά σε μια τεράστια προσπάθεια αλληλεγγύης στους πληγέντες συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα τα παιδιά, να επιλέξουν συνειδητά την ανθρωπιά, κάνοντάς την στάση ζωής.
“Ο Α.Σ.Δ.Α. και όλοι οι Δήμοι πήραν την πρωτοβουλία. Οι Σύλλογοι, οι Ενώσεις, τα Σωματεία, τα Κόμματα, ΟΛΟΙ οι πολίτες παίρνουν τη σκυτάλη”, καταλήγει η κοινή ανακοίνωση του Α.Σ.Δ.Α. και των Δήμων της Δυτικής Αθήνας.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.