Νέα για το Περιβάλλον

Αλλαγή Σκυτάλης στον Α.Σ.Δ.Α.



Σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα η τελετή παράδοσης και παραλαβής της νέας Διοίκησης του Συνδέσμου

Σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Ιουνίου η τελετή παράδοσης και παραλαβής της νέας Διοίκησης του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας, στα γραφεία του στο Περιστέρι.
Σε μια λιτή τελετή, παρουσία του συνόλου των εργαζομένων του Α.Σ.Δ.Α., φανερά συγκινημένος ο απερχόμενος Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας κ. Π. Μπιτούνης έπλεξε το εγκώμιο του νέου Προέδρου κ. Λάμπρου Μίχου και ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους, τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας, τα μέλη της απερχόμενης Εκτελεστικής Επιτροπής και το προσωπικό του Α.Σ.Δ.Α.
Ο κ. Μπιτούνης είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στα σημαντικότερα επιτεύγματα της οκταετούς (1998-2006) θητείας του στην προεδρία του Α.Σ.Δ.Α. Ανάμεσα στ’ άλλα σημείωσε τις δράσεις για την προστασία και την οικολογική ανασυγκρότηση του Ποικίλου Όρους, τους αγώνες που οδήγησαν στην αποτροπή εγκατάστασης των κεραιών της ραδιοφωνίας στο βουνό αλλά και τη συντονισμένη και αποτελεσματική παρέμβαση του Α.Σ.Δ.Α. για την αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστροφικού σεισμού του 1999. Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. χαρακτήρισε ως σημαντικότερη παρακαταθήκη την ενότητα που κατέκτησε η Δυτική Αθήνα μέσα από την κοινή δράση και τις ομόφωνες αποφάσεις του Δ.Σ. και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Α.Σ.Δ.Α. και δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια της νέας Διοίκησης για την ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας.
Από τη δική του πλευρά ο νέος Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Λάμπρος Μίχος εξήρε το έργο και την προσφορά του κ. Π. Μπιτούνη και της προηγούμενης Διοίκησης, είπε ότι παραλαμβάνει έναν υγιή οργανισμό με τεράστιες δυνατότητες και αναφέρθηκε στην ομόφωνη απόφαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για τη συγκρότηση ενός μόνιμου συμβουλευτικού σώματος στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι όσοι διετέλεσαν από την ίδρυση του Α.Σ.Δ.Α. -το 1989- έως σήμερα Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι του Α.Σ.Δ.Α. και Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας. «Χρειαζόμαστε τη συσσωρευμένη εμπειρία και την πολύτιμη και τεράστια γνώση αυτών των ανθρώπων», τόνισε ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Λάμπρος Μίχος.
Ο κ. Μίχος κάλεσε το προσωπικό του Α.Σ.Δ.Α. να κάνει δική του υπόθεση το Σύνδεσμο και τόνισε με έμφαση ότι «η νέα Διοίκηση θέλει τους εργαζόμενους, όχι απλούς διεκπεραιωτές αλλά συμμέτοχους και πρωταγωνιστές». Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της νέας Διοίκησης, ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. ανακοίνωσε την αναμόρφωση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Συνδέσμου, την έναρξη διαδικασιών πιστοποίησης του Α.Σ.Δ.Α. και των Δήμων-μελών του καθώς και τη συγκρότηση επιτροπών στον Α.Σ.Δ.Α. και στους Δήμους της Δυτικής Αθήνας για την έναρξη της διαδικασίας κατάρτισης τετραετών Επιχειρησιακών Σχεδίων με την υποβοήθηση της Ανώνυμης Εταιρείας «Πληροφόρησης, Επιμόρφωσης, Τοπικής Ανάπτυξης (Π.Ε.Τ.Α Α.Ε.) και τη χρηματοδοτική στήριξη της Τ.Ε.Δ.Κ.Ν.Α. Στόχος, όπως είπε ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α., είναι η όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων του Δ΄ Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης.
Στη δέσμευση για την υποστήριξη της νέας Διοίκησης από όλους τους Υπαλλήλους αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Α.Σ.Δ.Α. κ. Γ. Τσούνης ο οποίος χαρακτήρισε σημαντική κατάκτηση των εργαζομένων το γεγονός ότι στον Α.Σ.Δ.Α. δεν ευδοκίμησαν ελαστικές μορφές απασχόλησης και έκανε ειδική μνεία στην μέχρι τώρα εποικοδομητική συνεργασία της νέας Διοίκησης με το Προεδρείο του Συλλόγου των εργαζομένων.
Τόσο ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α., κ. Λάμπρος Μίχος όσο και ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Εργαζομένων κ. Γ. Τσούνης προσέφεραν στον απερχόμενο Πρόεδρο του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνη αναμνηστικά δώρα ενώ το έργο και τη συνεισφορά του κ. Μπιτούνη μνημόνευσαν στους δικούς τους χαιρετισμούς οι Διευθυντές Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Πληροφορικής κ. Μ. Διαμαντόπουλος και Τεχνικών Υπηρεσιών του Α.Σ.Δ.Α κ. Μ. Παντελάκης καθώς και ο Προϊστάμενος της Οικονομικής Υπηρεσίας του Συνδέσμου κ. Γ. Γιαννούσης.
Την μακρόχρονη προσφορά του κ. Π. Μπιτούνη στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Δυτικής Αθήνας εξήραν στις δικές τους τοποθετήσεις οι Δήμαρχοι Αγ. Αναργύρων Ν. Σαράντης, Ζεφυρίου κα Φ. Γιαννοπούλου, Ιλίου Ν. Ζενέτος, Καματερού κ. Ν. Καμαρινόπουλος και Κορυδαλλού κ. Σ. Κασιμάτης, ο τέως Αντιπρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. και μέλος του Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Α. κ. Μ. Πετρόπουλος, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής του Α.Σ.Δ.Α. κ.κ. Γ. Μελλάς και Κ. Χριστόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Α. κ.κ. Γ. Κουβέλης και Μ. Σελέκος. Κοινός τόπος όλων των τοποθετήσεων υπήρξε η ανάγκη πρόταξης της αναβάθμισης της Δυτικής Αθήνας, η υποστήριξη στην κοινή προσπάθεια και η αμέριστη εμπιστοσύνη στη νέα Διοίκηση του Συνδέσμου.
Την τελετή παράδοσης και παραλαβής της νέας Διοίκησης του Α.Σ.Δ.Α. τίμησαν με την παρουσία τους πολλά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Α.Σ.Δ.Α. καθώς και εκπρόσωποι μέσων μαζικής ενημέρωσης της Δυτικής Αθήνας.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.