Νέα

Άμεση και Επιτυχής Αντιμετώπιση 2 Εστιών Φωτιάς Στο Ποικίλο Όρος τις Τελευταίες Ημέρες από τον ΑΣΔΑ, το Δήμο Πετρούπολης και την Πυροσβεστική Υπηρεσία



Άμεσα αντιμετωπίστηκε από δυνάμεις τον ΑΣΔΑ και σβήστηκε πριν κάψει ούτε ένα δέντρο η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στο Ποικίλο Όρος, στο δασικό δρόμο απέναντι από την είσοδο του Νεκροταφείου της Πετρούπολης.
Με την εκδήλωση της φωτιάς το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του ΑΣΔΑ ειδοποίησε να σπεύσουν επί τόπου για κατάσβεση τα πυροσβεστικά οχήματα του ΑΣΔΑ. Συνολικά στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν οχήματα του ΑΣΔΑ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Δήμου Πετρούπολης. Η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο μέσα σε 20 λεπτά έχοντας κάψει μισό στρέμμα ξερά χόρτα και χωρίς να μεταδοθεί σε πεύκα που βρίσκονται στο χώρο.
Στην αντιμετώπιση του πυρκαγιάς χωρίς ουσιαστικές συνέπειες στο δασικό περιβάλλον συνέβαλαν και τα προληπτικά μέτρα με την αποψίλωση της περιοχής που είχε λάβει ο ΑΣΔΑ στην αρχή της αντιπυρικής περιόδου.
Περίπου στο ίδιο σημείο εκδηλώθηκε και πάλι πυρκαγιά την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου. Αυτή τη φορά ο Δήμος Πετρούπολης ειδοποίησε το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του ΑΣΔΑ για την ύπαρξη καπνού πάνω από το Νεκροταφείο Πετρούπολης. Επί τόπου έσπευσαν τα πυροσβεστικά οχήματα του ΑΣΔΑ και τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Πετρούπολης. Με την κοινή επέμβασή τους η φωτιά κατασβήσθηκε πριν προκαλέσει καμία καταστροφή ενώ τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έφθασαν επί τόπου προχώρησαν σε προληπτική κατάβρεξη της περιοχής για να αποφευχθεί ο κίνδυνος αναζωπύρωσης.
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ Ανδρέας Μποζίκας που παρακολούθησε την εξέλιξη της κατάσβεσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του ΑΣΔΑ και στους εργαζόμενους και τα συγχαρητήριά του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ταχύτατη επέμβασή της. Ειδικότερα δήλωσε: “Για μια ακόμα φορά η συνεργασία του ΑΣΔΑ και των Δήμων, ιδιαίτερα στις συγκεκριμένες περιπτώσεις με τον Δήμο Πετρούπολης, απέτρεψε μια καταστροφή για το βουνό μας.”

© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.