Νέα για το Περιβάλλον

Άμεση και Αποτελεσματική Παρέμβαση του Α.Σ.Δ.Α. για την Αντιμετώπιση της Πρόσφατης Κακοκαιρίας



Πρόταση για Αναλυτικό Ψηφιακό Χάρτη του οδικού δικτύου της Δυτικής Αθήνας

Με άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισαν ο Α.Σ.Δ.Α. και οι Δήμοι της Δυτικής Αθήνας τις συνέπειες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν πρόσφατα την Αττική με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες χιονοπτώσεις και τον παγετό.
«Με τη χρησιμοποίηση ειδικών εκχιονιστικών οχημάτων, τη διανομή μεγάλης ποσότητας αλατιού και την ειδική μέριμνα για τη φροντίδα ατόμων με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένων και νεφροπαθών, σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και τις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των Δήμων της περιοχής μας,, ο Α.Σ.Δ.Α. ανταποκρίθηκε για μία ακόμη φορά με επάρκεια σε εξαιρετικά δύσκολές συνθήκες και μάλιστα χωρίς την ουσιαστική βοήθεια του κρατικού μηχανισμού».
Αυτό δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας κ. Λάμπρος Μίχος, προσθέτοντας ότι: «ο Α.Σ.Δ.Α. θέτει πάντοτε ψηλά τον πήχη των δικών του απαιτήσεων, έχοντας ως βασική του επιδίωξη την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των αυτοδιοικητικών Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας. Το πετύχαμε το καλοκαίρι, κρατώντας αλώβητο το Όρος Αιγάλεω-Ποικίλο από τις πυρκαγιές,, τα καταφέραμε και τώρα που το χιόνι και ο παγετός πολιόρκησαν το λεκανοπέδιο και έπληξαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα τη Δυτική Αθήνα».
Από την πρώτη στιγμή ο Α.Σ.Δ.Α. έθεσε σ’ επιφυλακή το έμψυχο δυναμικό του Τμήματος της Πολιτικής του Προστασίας αλλά και το σύνολο του μηχανολογικού του εξοπλισμού. Εκτός αυτού όμως, προμηθεύτηκε, μετέφερε και διέθεσε 490 τόνους αλατιού στους Δήμους- μέλη του.
Παράλληλα, το ειδικό όχημα εκχιονισμού και διασποράς αλατιού που διαθέτει ο Α.Σ.Δ.Α. διατέθηκε στους Δήμους Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας, Κορυδαλλού, Ιλίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου, ενώ ο καθαρισμός του κύριου οδικού δικτύου των Αγ. Αναργύρων, του Χαϊδαρίου, της Αγ. Βαρβάρας, του Καματερού και του Ζεφυρίου πραγματοποιήθηκε από δύο μηχανήματα (JCB) εκ των οποίων το ένα είναι ιδιοκτησίας του Α.Σ.Δ.Α. και το άλλο μισθώθηκε από το Σύνδεσμο γι’ αυτόν το σκοπό.
Η Διοίκηση του Α.Σ.Δ.Α. εξετάζει επιπρόσθετα την υιοθέτηση εισήγησης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Συνδέσμου σύμφωνα με την οποία προτείνεται η δημιουργία από τον Α.Σ.Δ.Α. Αναλυτικού Ψηφιακού Χάρτη με ιεράρχηση του οδικού δικτύου της Δυτικής Αθήνας και χαρτογράφηση σε ψηφιακή μορφή εναλλακτικών δρόμων έκτακτης ανάγκης.
Όπως τονίζει ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Α.Σ.Δ.Α. κ. Μιχάλης Παντελάκης, «η αξιοποίηση ενός τέτοιου ψηφιακού Χάρτη σε συνδυασμό με τη συστηματική επικαιροποίησή του και σε στενή συνεργασία με όλους τους Δήμους της περιοχής μας, θα αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας της Δυτικής Αθήνας».
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.