Νέα

Ψήφισμα των Δήμων Δυτ. Αθήνας και του ΑΣΔΑ για το Νοσοκομείο «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» (πρώην Λοιμωδών)Τα σχέδια για κλείσιμο του Γενικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» βρίσκουν αντιμέτωπη όλη την κοινωνία της Δυτικής Αθήνας.
Η ήδη υποβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών υγείας στην περιοχή αυτή, έχει δημιουργήσει τεράστια ανασφάλεια και ταλαιπωρία στους κατοίκους της.
Οι υγειονομικές μονάδες της Δυτικής Αθήνας, με σοβαρές ελλείψεις, μοχθούν να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς τους. Η αναμονή για ραντεβού με γιατρό είναι πολύμηνη, ενώ το θλιβερό φαινόμενο των ράντζων κυριαρχεί στις εφημερίες.
Οι υπηρεσίες του ΕΟΠΠΥ – ΙΚΑ στην περιοχή μας παρουσιάζουν σοβαρές ελλείψεις.
Η αναβάθμιση του Νοσοκομείου «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ», που θα συμβάλει στην ανακούφιση αυτού του βάρους, χρόνια και πάγια θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δεν έχει, έως σήμερα, υλοποιηθεί.
Αντ΄αυτού, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το σενάριο του κλεισίματος του συγκεκριμένου Νοσοκομείου, που θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση της φροντίδας υγείας στη Δυτική Αθήνα, χειροτερεύοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών μας και θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.
Το ΓΝΝΔΑ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» προσφέρει σημαντικό έργο και καλύπτει με επιτυχία τις ανάγκες σε υγειονομική περίθαλψη εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων. Πάγιο αίτημα των Δήμων της περιοχής και του ΑΣΔΑ είναι η αναβάθμιση και ενίσχυσή του.
Συγκεκριμένα, σήμερα, το Νοσοκομείο « ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» παρέχει εξειδικευμένες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, πολλές εκ των οποίων παρέχονται μόνο από αυτό.
Επίσης, το Νοσοκομείο συμμετέχει στην παροχή υγειονομικών υπηρεσιών στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με εμβολιασμούς ανασφάλιστων παιδιών, συνεργάζεται με τις κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων για παροχή φροντίδας στην κοινότητα, προληπτικούς ελέγχους, εξετάσεις παιδιών που βρίσκονται εκτός υγειονομικής ασφάλισης και πλήθος άλλων δραστηριοτήτων προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αγωνίστηκε πολύ για να ιδρυθεί το νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, όπου μαζί με το «Αγία Βαρβάρα» (αναβαθμισμένο) θα αντιμετώπιζαν τα περιστατικά, κυρίως, των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας γιατί μόνο το ΑΤΤΙΚΟΝ δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες (φαίνεται από τα ράντζα που υπάρχουν στους διαδρόμους του και από την μεγάλη αναμονή των ασθενών για εξετάσεις και εισαγωγές).
Σήμερα, αντί να αναβαθμίσουμε το νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», ώστε να ανακουφιστούν οι ασθενέστερες ομάδες πληθυσμού της Δυτικής Αθήνας, σχεδιάζεται το κλείσιμό του και η υποβάθμισή του σε ένα υποτυπώδες Κέντρο Υγείας.
Η Δυτική Αθήνα, περιοχή με ανθρώπους του μόχθου, περιοχή με ιδιαίτερες ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες που έχει υποστεί όλες τις συνέπειες της κρίσης, την ανεργία και τη φτώχεια και τώρα αντιμέτωπες και με τον κοινωνικό αποκλεισμό στην υγεία.
Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

Αρνούμαστε το κόστος της κρίσης και των πολιτικών λιτότητας να πέφτει συνεχώς στους ώμους των φτωχών, των αδυνάμων, αυτών που η φωνή τους ακούγεται δυσκολότερα και ας είναι οι ανάγκες τους μεγαλύτερες.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μαζί με τους φορείς της περιοχής και το λαό της Δυτικής Αθήνας:
 • Δεσμευόμαστε ότι σε κάθε περίπτωση θα υπερασπιστούμε την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου και τη δημόσια φροντίδα υγείας στη Δυτική Αθήνα, με αποφασιστικές και ανυποχώρητες κινητοποιήσεις.
 • Απαιτούμε από το Υπουργείο Υγείας την άμεση και οριστική ακύρωση κάθε σχεδίου κλεισίματος του Νοσοκομείου.
 • Διεκδικούμε την πλήρη αναβάθμιση του Νοσοκομείου «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ» ώστε να μπορεί να λειτουργεί και να εφημερεύει, παρέχοντας δωρεάν υπηρεσίες Υγείας σε όλους τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας.
 • Αποφασίζουμε την άμεση υλοποίηση ενημερωτικής εκστρατείας των κατοίκων της περιοχής μας για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή τους στον αγώνα για τη διατήρηση και αναβάθμιση του «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ».
 • Αποφασίζουμε την κοινή Συνεδρίαση όλων των Δημοτικών Συμβουλίων της Δυτικής Αθήνας για την αντιμετώπιση του ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ που εδώ και χρόνια δημιουργείται στη Δυτική Αθήνα, δηλαδή το κλείσιμο του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα»
 • Ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας – Γιώργος Καπλάνης
  Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων – Καματερού – Νίκος Σαράντης
  Ο Δήμαρχος Αιγάλεω – Χρήστος Καρδαράς
  Ο Δήμαρχος Ιλίου – Νίκος Ζενέτος
  Ο Δήμαρχος Περιστερίου – Ανδρέας Παχατουρίδης
  Ο Δήμαρχος Πετρούπολης – Θωμάς Κοτσαμπάς
  Ο Δήμαρχος Φυλής – Δημήτρης Μπουραΐμης
  Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου – Δημήτρης Μαραβέλιας
  O Πρόεδρος του ΑΣΔΑ – Ανδρέας Α. Μποζίκας

  © 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.