Νέα για το Περιβάλλον

Ψήφισμα Δ.Σ. Α.Σ.Δ.Α. για την Καταδίκη της Γενοκτονίας του Παλαιστίνιου ΛαούΤο Διοικητικό Συμβούλιο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας που συνήλθε με απαρτία στο Περιστέρι, στις 20 Ιανουαρίου 2008 εξέτασε το ζήτημα της συντελούμενης γενοκτονίας σε βάρος του Παλαιστινιακού Λαού και έλαβε την παρακάτω απόφαση:
«Το Δ.Σ. του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας, διερμηνεύοντας τα συναισθήματα και την απαίτηση του λαού της Δυτικής Αθήνας, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το διαρκές έγκλημα που συντελείται από την ηγεσία του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού Λαού που αγωνίζεται για το αναφαίρετο και αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της εθνικής ανεξαρτησίας και αυτοδιάθεσής του, για το δικαίωμά του να έχει πατρίδα.
Το Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Α. επισημαίνει επίσης ότι η βάρβαρη επίθεση των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής εξελίσσεται με την ουσιαστική υποστήριξη των Η.Π.Α., την ανοχή των ηγεσιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ουσιαστική ανυπαρξία του Ο.Η.Ε.
Για μια ακόμη φορά η λεγόμενη «διεθνής κοινότητα», αντί να παρέμβει ώστε να δοθεί μόνιμη και διαρκής λύση στο Παλαιστινιακό ζήτημα, στη βάση των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., στηρίζει ενεργητικά ή με την ανοχή της την Ισραηλινή ιμπεριαλιστική επέμβαση και παρακολουθεί «άφωνη» και αμέτοχη, προσφεύγοντας σε ανιστόρητους και δήθεν «ουδέτερους» συμψηφισμούς. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ακριβώς ώρα που οι εκατόμβες των νεκρών αμάχων και των χιλιάδων τραυματιών στη Λωρίδα της Γάζας, ανάμεσα τους και εκατοντάδες παιδιά, σκιαγραφούν με το αίμα τους μια από τις μελανότερες σελίδες στην παγκόσμια ιστορία που μέρα με τη μέρα προσλαμβάνει πλέον χαρακτηριστικά εγκλήματος πολέμου.
Το Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Α. καταδικάζει με αποτροπιασμό τους φρικιαστικούς βομβαρδισμούς της Ισραηλινής στρατιωτικής μηχανής σε βάρος Νοσοκομείων, Σχολείων, κτιρίων του Ο.Η.Ε., ακόμη και διεθνών Κέντρων Τύπου, ιδιαίτερα όμως εκφράζει την οργή των πολιτών της Δυτικής Αθήνας για την ωμή και προκλητική παραβίαση των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και την καταπάτηση από μέρους του Ισραήλ κάθε αρχής του διεθνούς Δικαίου με την παρεμπόδιση αλλά και τις δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος της ανθρωπιστικής βοήθειας για τους αμάχους που αποστέλλουν Κράτη ή Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις από όλον τον κόσμο.
Το Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Α. εκτιμά ότι οι τελευταίες εξελίξεις με την προσωρινή εκεχειρία και την κατάπαυση του πυρός, από τα μεσάνυχτα του προηγούμενου Σαββάτου ανοίγουν για πρώτη φορά, μετά από 22 ολόκληρες μέρες ανελέητων βομβαρδισμών μια μικρή χαραμάδα ελπίδας που όμως πρέπει να δώσει το έναυσμα για την άμεση έναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας χωρίς αποκλεισμούς και με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων μερών. Απαραίτητες προϋποθέσεις για να συμβεί κάτι τέτοιο είναι η άμεση και ολοκληρωτική αποχώρηση του συνόλου των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής από την περιοχή της Γάζας, σε συνδυασμό με τη διάνοιξη όλων των μεθοριακών περασμάτων για την εισροή της ανθρωπιστικής βοήθειας για το δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.
Είναι ακόμη ανάγκη να κατανοήσουν οι «ισχυροί» της γης ότι καμιά ειρήνη δεν μπορεί να είναι βιώσιμη στην περιοχή χωρίς την αναγνώριση των δικαίων του Παλαιστινιακού λαού και την ίδρυση ανεξάρτητου και ισχυρού Παλαιστινιακού Κράτους, με ταυτόχρονο σεβασμό των συνόρων του Ισραήλ, έτσι όπως αυτά έχουν καθοριστεί με τις Διεθνείς Συνθήκες που ισχύουν από το 1947. Το Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Α. καλεί:
  • Τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας να εκφράσουν με κάθε δυνατό τρόπο την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα και την αντίσταση του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού συμμετέχοντας μαζικά στα αντιπολεμικά, φιλειρηνικά συλλαλητήρια ή τις εκδηλώσεις συμπαράστασης που διοργανώνονται καθημερινά και στηρίζοντας ενεργά κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία για την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη μαρτυρική Γάζα.
  • Τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας να αναλάβουν από κοινού και με το συντονισμό του Α.Σ.Δ.Α. την άμεση συγκέντρωση και αποστολή φαρμακευτικού υλικού, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, σε στενή συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις όπως η UNICEF ή οι «Γιατροί του Κόσμου» και άλλες.
  • Την διεθνή κοινότητα να παρέμβει επιτέλους, έστω και τώρα, αυτή την ύστατη στιγμή, εκμεταλλευόμενη την μοναδική ευκαιρία που προσφέρει η προσωρινή εκεχειρία και κατάπαυση του πυρός για να θέσει τις βάσεις για την οριστική και δίκαια λύση του Παλαιστινιακού ζητήματος με το σεβασμό των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε., με την αποχώρηση των Ισραηλινών στρατευμάτων και των εποίκων από τα κατεχόμενα Παλαιστινιακά εδάφη και την άμεση ίδρυση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους».
  • © 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.