Νέα

Τριήμερο λουκέτο στους δήμους αποφάσισε η ΚΕΔΕΔευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη κλείνουν οι ΟΤΑ όλης της χώρας και 325 δήμαρχοι απειλούν ότι θα παραιτηθούν
Κλιμακώνει η Αυτοδιοίκηση την αντίδρασή της απέναντι στο κεντρικό πολιτικό σύστημα με αγωνιστικό προσανατολισμό. Τριήμερη αναστολή της λειτουργίας των δήμων τη Δευτέρα 15, την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Ιουλίου αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) σε έκτακτη γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την κατάργηση βασικών αρμοδιοτήτων της.
Μόνο οι κοινωνικο-προνοιακές δομές θα λειτουργήσουν Δευτέρα και Τετάρτη, ενώ οι τουριστικοί δήμοι έχουν τη δυνατότητα εξαίρεσης από το πλαίσιο. Στο σύνολό τους αναστέλλονται οι λειτουργίες των δημοτικών υπηρεσιών την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία έχουν προκηρύξει γενική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Επιπλέον, σύμφωνα με την απόφαση της ΚΕΔΕ, την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου θα υπάρξει συγκέντρωση των αιρετών στο υπουργείο Εσωτερικών, θα ακολουθήσει πορεία τους στη Βουλή και θα κατατεθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου και τα πολιτικά κόμματα.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Αττικής, Νίκος Σαράντης, συμφώνησε με το αγωνιστικό κομμάτι της πρότασης, σημείωσε όμως πως πρέπει να συνεχιστεί ένα σοβαρό κίνημα αντίστασης στον χώρο της Αυτοδιοίκησης ενάντια στους συμβιβασμούς και τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές, το οποίο ήδη αναπτύσσεται. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας, Ανδρέας Μποζίκας, τόνισε στην «Εφ.Συν.» πως η Αυτοδιοίκηση πρέπει να αντιδράσει δυναμικά στην κατάργηση των αρμοδιοτήτων της και να στηρίξει στην πράξη το τριήμερο των κινητοποιήσεων.
Πηγή                 

© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.