Νέα

Το 1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας Διοργανώνει ο Α.Σ.Δ.ΑΗ καρδιά του πολιτισμού της Δυτικής Αθήνας θα χτυπάει για ένα δεκαήμερο στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου, εκεί όπου ο Α.Σ.Δ.Α. θα διοργανώσει το 1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας από τις 18 έως τις 25 Μαΐου 2005.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας εντάσσονται πλέον πολιτιστικά γεγονότα – θεσμοί για τη Δυτική Αθήνα όπως η 4η Διαδημοτική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών, ο 3ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Ποίησης – Διηγήματος, η 2η Διαδημοτική Έκθεση Παιδικής Τέχνης αλλά και η 1η Μουσική Συνάντηση Δημοτικών Ωδείων και Χορωδιών Δυτικής Αθήνας.
Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α κ. Παναγιώτης Μπιτούνης αναφέρει:
“Το 1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας ενσωματώνει την μακρόχρονη εμπειρία του Α.Σ.Δ.Α στη διοργάνωση πολιτιστικών γεγονότων-θεσμών στη Δυτική Αθήνα, όπως η 4η Διαδημοτική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών και τολμά να παρουσιάσει νέα πράγματα στο χώρο του πολιτισμού σαν τη 1η Μουσική Συνάντηση Δημοτικών Ωδείων και Χορωδιών. Στόχος μας η ανάδειξη της δουλειάς που πραγματοποιεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση της Δυτικής Αθήνας στον πολιτιστικό τομέα αλλά και η στήριξη του πλουσίου καλλιτεχνικού δυναμικού της “δυτικής πλευράς της πόλης”. Το 1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας φιλοδοξούμε ν’αποτελέσει χώρο ελεύθερης έκφρασης των σύγχρονων καλλιτεχνικών ρευμάτων της περιοχής μας μιας και ο Πολιτισμός είναι για μας αναπόσπαστο κομμάτι του αναπτυξιακού μας οράματος για την Δυτική Αθήνα”.
Εντωμεταξύ, άρχισαν ήδη να τρέχουν οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων συμμετοχής τόσο των καλλιτεχνών που ενδιαφέρονται να εκθέσουν έργα τους στην “4η Διαδημοτική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών Δυτικής Αθήνας 2005” όσο και όλων όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στον “3ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος – Ποίησης Δυτικής Αθήνας 2005”.
Ειδικότερα: σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής που έχουν καθοριστεί από τον Α.Σ.Δ.Α. οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι δημότες ή μόνιμοι κάτοικοι της Δυτικής Αθήνας.
Στην 4η Διαδημοτική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών μπορούν να λάβουν μέρος καλλιτέχνες που είναι πτυχιούχοι της Α.Σ.Κ.Τ. ή αναγνωρισμένα μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος αλλά και καλλιτέχνες με συχνή καλλιτεχνική δράση και πολύχρονη εμπειρία στην τέχνη, με πρωτότυπα και ενυπόγραφα έργα που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην τελευταία πενταετία, υπό τον όρο ότι θα υποβάλλουν αυτοπροσώπως στον Α.Σ.Δ.Α. αίτηση συμμετοχής συνοδευόμενη με βιογραφικό τους σημείωμα μέχρι τις 20/4/2005.
Σε ότι αφορά τον 3ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Δυτικής Αθήνας που προκηρύχθηκε ήδη από το πολιτιστικό περιοδικό του Α.Σ.Δ.Α. “Πολιτιστική Εννεάδα”, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ταχυδρομούν τα διηγήματα και τα ποιήματά τους στην διεύθυνση του περιοδικού: “Πολιτιστική Εννεάδα”, Εθνικής Αντιστάσεως 65, Περιστέρι, Τ.Κ. 12134, με την ένδειξη: “Για το Λογοτεχνικό Διαγωνισμό”. Τα κείμενα θα πρέπει να αποσταλούν σε 4 δακτυλογραφημένα αντίτυπα που θα αναγράφουν μόνο το ψευδώνυμο του δημιουργού, μέχρι τις 28 Απριλίου 2005. Αποστολή κειμένου με fax ή συστημένες επιστολές δεν επιτρέπεται.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται αιτήσεις και έντυπα προϋποθέσεων συμμετοχής για την 4η Διαδημοτική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών Δυτικής Αθήνας και τον 3ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Διηγήματος – Ποίησης τόσο από τα γραφεία του Α.Σ.Δ.Α. (Εθνικής Αντιστάσεως 65, Περιστέρι) όσο και από τους κατά τόπους Δήμους της Δυτικής Αθήνας.
Πληροφορίες και περισσότερες διευκρινήσεις παρέχονται από το Γραφείο Πολιτισμού του Α.Σ.Δ.Α. (τηλ.: 210-5745826, 210-5762434, εσωτ. 134, υπεύθυνοι: κ.κ. Γεράσιμος Γερολυμάτος και Χρήστος Γεωργακόπουλος) καθώς και από την ιστοσελίδα του Α.Σ.Δ.Α στο διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.asda.gr
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.