Νέα

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ στο Πλευρό του Α.Σ.Δ.Α και των Δήμων της Δυτικής ΑθήναςΣυνάντηση του Προέδρου του Α.Σ.Δ.Α και των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας με τον Συντονιστή της Κ.Ο του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι η πρώτη από τις πολιτικές δυνάμεις που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Α.Σ.Δ.Α. και των Δήμων της Δυτικής Αθήνας για συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.
Με εντολή του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Γ. Παπανδρέου ο αρμόδιος Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑ.ΣΟ.Κ κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ο Γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Μ. Όθωνας και ο Επικεφαλής της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης του του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γ. Μίχας συναντήθηκαν χθες, Τετάρτη 25/5/2005, με αντιπροσωπεία Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνη, στα κεντικά γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Ο κ. Μπιτούνης εξέθεσε στον κ. Παπαϊωάννου τα ζητήματα που απασχολούν σήμερα τη Δυτική Αθήνα και συγκεκριμένα: την προστασία του Ποικίλου Όρους από τους καταπατητές, την απομάκρυνση των Στρατοπέδων Χαϊδαρίου και Αγ. Αναργύρων, την απόδοση των καθυστερούμενων οφειλών του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. προς τον Α.Σ.Δ.Α., ύψους 10,9 εκ. € όπως επίσης και το ζήτημα της απομάκρυνσης των φυλακών του Κορυδαλλού.
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α κ. Μπιτούνης ζήτησε να εγκαταλείψει το Κράτος τη στάση ουδετερότητας που κρατά στη δικαστική διαμάχη της Αυτοδιοίκησης και των πολιτών με τους καταπατητές του Ποικίλου Όρους, να αποδοθούν στους Δήμους οι χώροι των Στρατοπέδων Χαϊδαρίου και Αγίων Αναργύρων καθώς και των φυλακών Κορυδαλλού ώστε να μετατραπούν σε υπερτοπικούς πόλους πρασίνου και κοινωνικών εξυπηρετήσεων. Τόνισε παράλληλα πως πρέπει άμεσα να αποδώσει το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., όσα οφείλει προς τον Α.Σ.Δ.Α. προκειμένου να προχωρήσουν σημαντικά έργα για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ανάπτυξη της περιοχής και ζήτησε να χαρακτηριστεί η περιοχή της Δυτικής Αθήνας θύλακας υψηλής ανεργίας και υστέρησης υποδομών, ώστε να μην εξαιρεθεί από τις χρηματοδοτήσεις του 4ου ΚΠΣ. Χρειάζεται, πρόσθεσε άνιση κατανομή των πόρων, υπέρ της Δυτικής Αθήνας, ώστε να κατοχυρωθεί η ισόρροπη ανάπτυξη στο Λεκανοπέδιο.
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. και οι Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας ζήτησαν από τον κ. Παπαϊωάννου να συμπαρασταθεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας, στα δίκαια αιτήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αθήνας και να συμβάλλει με τις δικές του δυνάμεις στη διαμόρφωση ενός ισχυρού κινήματος ενεργών και ευαισθητοποιημένων πολιτών, στηρίζοντας τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που αναλαμβάνουν ο Α.Σ.Δ.Α. και οι Δήμοι της περιοχής.
Οι κ.κ Μ. Παπαϊωάννου, Γ. Μίχας και Μ. Ώθωνας με τη σειρά τους αφού επεσήμαναν τις κυβερνητικές παλινωδίες και την αναντιστοιχία προεκλογικών υποσχέσεων και μετεκλογικών έργων της Ν.Δ. και του κ. Καραμανλή σε ότι αφορά τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας, τόνισαν ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ και ο Πρόεδρός του Γ. Παπανδρέου συμπαραστέκονται στα αιτήματα που θέτουν ο Α.Σ.Δ.Α. και η Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής. Παράλληλα, ο κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου τόνισε με έμφαση πως αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για το ΠΑ.ΣΟ.Κ η επεξεργαία μιας εξειδικευμένης αναπτυξιακής πρότασης που να απαντά στις ανάγκες της περιοχής.Το ΠΑ.ΣΟ.Κ, συνέχισε, καλεί την Κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα σύμφωνα με τις τεκμηριωμένες προτάσεις του Α.Σ.Δ.Α. και των Δήμων της Δυτικής Αθήνας. Σε ότι αφορά το Ποικίλο Όρος είπε πως δεν μπορεί η Πολιτεία να απεμπολεί τα δικαιώματά της και τόνισε πως χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση για την οριστική λύση του θέματος.
Ο κ. Μ. Παπαϊωάννου συμπλήρωσε τέλος ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ θα εντείνει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου την πίεση προς τους αρμόδιους Υπουργούς καταθέτοντας τις ανάλογες επερωτήσεις ενώ υποσχέθηκε πως το ίδιο ζωντανή θα είναι και η εξωκοινοβουλευτική δράση των οργανωμένων του δυνάμεων στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι Αγ. Αναργύρων Κ. Τρίγκας, Χαϊδαρίου Κ. Ντηνιακός, Πετρούπολης Σ. Βλάχος, Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, Ζεφυρίου Κ. Παπαχρήστος, Αγ. Βαρβάρας Λ. Μίχος, ο Αναπληρωτής του Δημάρχου Καματερού κ. Ν. Καμαρινόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α κ. Μ. Πετρόπουλος.
Ο κ. Μ. Πετρόπουλος σημείωσε πως ότι κέρδισε μέχρι σήμερα η Δυτική Αθήνα είναι αποτέλεσμα του συντονισμένου αγώνα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κατοίκων. Ο κ. Λ. Μίχος χαρακτήρισε άδικο, τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η κατανομή των πόρων για τη Δυτική Αθήνα, στα πλαίσια της Σ.Α.Τ.Α. και ζήτησε να αυξηθούν άμεσα οι διατιθέμενες πιστώσεις. Ο κ. Κ. Τρίγκας έθεσε το θέμα της υπογειοποίησης των γραμμών του Προαστιακού Σιδηροδρόμου. Ο κ. Κ. Ντηνιακός χαρακτήρισε το “Αττικό”, Νοσοκομείο V.I.P, λέγοντας πως λειτουργεί μόνο για την πελατεία των Πανεπιστημιακών γιατρών. Ο κ. Βλάχος χαρακτήρισε την χωματερή των Α. Λιοσίων ωρολογιακή βόμβα και ζήτησε να μην μεταφερθεί εκεί η λάσπη της Ψυτάλλειας.Ο κ. Παχατουρίδης σημείωσε πως αντί να κλείνει, ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα στα δυτικά και βορειανατολικά προάστια του Λεκανοπεδίου ενώ καυτηρίασε τις κλειστές πόρτες των Υπουργών. Ο κ. Παπαχρήστος τόνισε και αυτός πως οι αρμόδιοι Υπουργοί αρνούνται να συναντηθούν μαζί του και ζήτησε να επισκεφθεί το Ζεφύρι ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Γ. Παπανδρέου. Τέλος, ο κ. Καμαρινόπουλος έθεσε τα θέματα των διανοίξεων των λεωφόρων Φυλής και Θηβών καθώς και της δημιουργίας Διαδημοτικού Νεκροταφείου Δυτικής Αθήνας.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.