Νέα για το Περιβάλλον

Τον Α.Σ.Δ.Α. Επισκέφθηκε Ο Πρώην Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων κ. Ν. ΤαμπακίδηςΖήτησε ανάληψη συντονισμένων πρωτοβουλιών
για τα προβλήματα των Αγ. Αναργύρων

Τα γραφεία του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας στο Περιστέρι, επισκέφθηκε την Τετάρτη 1/3/2006 ο πρώην Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων, Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της Παράταξης «Δημοτική Ενότητα» κ. Ν. Ταμπακίδης.
Τον κ. Ταμπακίδη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Παναγιώτης Μπιτούνης ο οποίος τον ενημέρωσε για όλα τα τρέχοντα ζητήματα και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Α.Σ.Δ.Α. για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας.
Ο κ. Μπιτούνης επεσήμανε ιδιαίτερα τις προσπάθειες που καταβάλει ο Α.Σ.Δ.Α. για την απομάκρυνση των Στρατοπέδων, τόσο του Κ.Ε.Β.Ο.Π στο Χαϊδάρι, όσο και του 301 Εργοστασίου Βάσης στους Αγ. Αναργύρους και ενημέρωσε τον κ. Ταμπακίδη για τη σχετική με το θέμα επιστολή που απέστειλε από τις 28/2/2006 στο νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Β. Μεϊμαράκη. Ο κ. Μπιτούνης ευχήθηκε, τουλάχιστον η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να υλοποιήσει τις ρητές προεκλογικές υποσχέσεις του Πρωθυπουργού κ. Καραμανλή και σημείωσε ότι σε κάθε περίπτωση ο αγώνας του Α.Σ.Δ.Α., των Δήμων, των Φορέων και των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί το επόμενο διάστημα.
Από τη δική του πλευρά ο πρώην Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων κ. Ν. Ταμπακίδης χαρακτήρισε ουσιαστική τη συμβολή του Α..Σ.Δ.Α. στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Δυτικής Αθήνας και ζήτησε να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από τον Α.Σ.Δ.Α. σε συνεργασία με το Δήμο και τους μαζικούς Φορείς των Αγ. Αναργύρων για να ξεπεραστούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη. Ζήτησε ακόμα να δρομολογηθούν από τον Α.Σ.Δ.Α. έργα και παρεμβάσεις, απαραίτητες για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων.
Ο κ. Ταμπακίδης αναφερόμενος στην απομάκρυνση του 301 Ε.Β., τόνισε πως χρειάζεται να παραχωρηθεί άμεσα ο χώρος στο Δήμο, ώστε να διαμορφωθεί εκεί ένας καινούργιος πνεύμονας πρασίνου που μπορεί ν’ αλλάξει την όψη ολόκληρης της πόλης.
Ο κ. Ταμπακίδης έκανε επίσης ειδική αναφορά στην κατάσταση εγκατάλειψης που παρουσιάζει το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» και ζήτησε την παρέμβαση του Α.Σ.Δ.Α. ώστε να πάψει να είναι διακοσμητικός ο ρόλος του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου. «Δεν μπορεί να συνεχιστεί μια κατάσταση που κυριολεκτικά απαξιώνει το χώρο στη συνείδηση των πολιτών. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση της περιοχής, με το συντονισμό και την υποστήριξη του Α.Σ.Δ.Α. οφείλει δυναμικά να διεκδικήσει τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις για να προχωρήσουν τάχιστα τα έργα και οι δράσεις εκείνες που θα καταστήσουν το Πάρκο «Α. Τρίτσης» υπερτοπικό πόλο πρασίνου, αναψυχής και κοινωνικών εξυπηρετήσεων», τόνισε ο κ. Ταμπακίδης.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.