Νέα

Σύσκεψη υπό τον Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. κ. Μανιάτη Γ., σχετικά με την επιτάχυνση της υπογραφής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης Δυτικής Αθήνας (Σ.Ο.Α.Π.)Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, υπό τον Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. κ. Μανιάτη Γ., σχετικά με την επιτάχυνση της πορείας υπογραφής της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης Δυτικής Αθήνας (Σ.Ο.Α.Π.).
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας και Δήμαρχος Περιστερίου Παχατουρίδης Α., οι Δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας Καπλάνης Γ., Αγίων Αναργύρων – Καματερού Σαράντης Ν., Αιγάλεω Μπίρμπας Δ., Πετρούπολης Σίμος Ε., Φυλής Παππούς Χρ., Χαϊδαρίου Σελέκος Μ., το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Α.Σ.Δ.Α. και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πετρούπολης Κοτσαμπάς Θ., Αντιδήμαρχοι των Δήμων Ιλίου και Φυλής, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΣΔΑ Αρβανίτης Θ., υπηρεσιακοί παράγοντες των συναρμοδίων Υπουργείων (ΥΠΕΚΑ, ΥΠΑΑΝ, ΥΠΠΟΑ, ΥΠΕΘΑ, ΥΠΟΜΕΔΙ, Παιδείας, Δημόσιας Τάξης, ΥΔΔΗΜ, ΥΠΟΙΚ0 και των Δήμων.
Η παρουσίαση των προτάσεων του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης, επεξεργασία του οποίου έχει γίνει από τον Α.Σ.Δ.Α., την Περιφέρεια Αττικής και το Υ.Π.Ε.Κ.Α, έγινε από τον Επιστημονικό Σύμβουλο του ΑΣΔΑ καθηγητή κ. Οικονόμου Δ. και τον Γενικό Διευθυντή του Α.Σ.Δ.Α. δρ, Διαμαντόπουλο Μόσχο.
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ, κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, στην παρέμβασή του μεταξύ άλλων τόνισε, ότι το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης είναι μια πολύ καλή προοπτική για τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας. Οι Δήμοι που συγκροτούν τον ΑΣΔΑ, όλοι μαζί θα εργαστούν για την επιτάχυνση της πορείας και της υλοποίησης αυτής της σημαντικής δράσης.
Από τους λοιπούς συμμετέχοντες τονίστηκε η ανάγκη να προχωρήσει με γοργά βήματα η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα εγκρίνει το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης. Το Σ.Ο.Α.Π. αποτελεί το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας για την προγραμματική περίοδο 2014-2020.
Ιδιαίτερα προβλήθηκε η διαδημοτικότητα του εγχειρήματος και η αγαστή συνεργασία ανάμεσα στους οκτώ Δήμους της Δυτικής Αθήνας για τους κοινούς στόχους αλλά και η ανάγκη εμβάθυνσης της συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.