Νέα

Σύσκεψη για τη Διαμόρφωση Ενός Κοινού Πλαισίου Δράσης την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009 & ώρα 19.00 στα Γραφεία του ΑΣΔΑΕπιστολή προς Δημάρχους – πρώην Δημάρχους Δυτικής Αθήνας και πρώην Προέδρους – Αντιπροέδρους ΑΣΔΑ

Αγαπητοί φίλοι,
Ζούμε στη Δυτική Αθήνα. Σε μια περιοχή όπου τα σπίτια των ανθρώπων βρίσκονται δίπλα στις καμινάδες των διυλιστηρίων και των βιομηχανιών. Σε μια περιοχή που τα παιδιά παίζουν πολλές φορές δίπλα σε ανοικτά ρέματα που όταν δεν μας πνίγουν αποτελούν εστίες επικίνδυνης μόλυνσης. Σε μια περιοχή όπου τα υψηλά ποσοστά ατμοσφαιρικής, θαλάσσιας και επίγειας ρύπανσης ανταγωνίζονται τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας, φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού, σχολικού και τεχνολογικού αναλφαβητισμού.
Για χρόνια τώρα, κόμματα, κοινωνικοί και παραγωγικοί φορείς, ορισμένες φορές και η ίδια η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αρκούνται σε γενικόλογες και ανώδυνες διαπιστώσεις για τις πολιτικές και οικονομικές εξουσίες που ευθύνονται διαχρονικά για την υπανάπτυξη και την περιβαλλοντική καταστροφή μιας ολόκληρης περιοχής.
ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!! Η αδιαφορία ή η ανοχή είναι συνενοχή. Είναι επιτακτική ανάγκη ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ!
 • ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ είναι η στιγμή να ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ για την ανατροπή αυτής της εικόνας.
 • ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ είναι η ώρα να ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ, διασυνδέοντας τις διάσπαρτες δράσεις και τους αγώνες μας.
 • ΣΗΜΕΡΑ, ΤΩΡΑ είναι η στιγμή να ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ρεαλιστικές λύσεις, να ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ από κοινού καινοτόμες προτάσεις και άξονες μιας ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ που σέβεται το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και τον ΑΝΘΡΩΠΟ.
 • Για να υλοποιήσουμε το όραμά μας πρέπει να συνεργαστούμε με:
 • Τους κοινωνικούς και παραγωγικούς Φορείς της Δυτικής Αθήνας.
 • Τους περιβαλλοντικούς, οικολογικούς και εξωραϊστικούς Συλλόγους και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.
 • Τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις Αθήνας, Πειραιά και Δυτικής Αττικής.
 • Τις Δημοτικές Παρατάξεις, Κινήσεις και Επιτροπές κατοίκων.
 • Τις κινήσεις και τις πρωτοβουλίες πολιτών που δραστηριοποιούνται μέσω του διαδικτύου.
 • Τα κόμματα και τις πολιτικές Νεολαίες αλλά και
 • κάθε μορφής συλλογικότητες και τοπικά ή διαδημοτικά κινήματα πολιτών.
 • Στόχος μας είναι : Να δημιουργήσουμε ένα άλλο πρότυπο οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της Δυτικής Αθήνας που θα θέτει διαρκώς τον ΑΝΘΡΩΠΟ πάνω από τα ΚΕΡΔΗ! Που θα συγκρούεται δυναμικά με κάθε λογική ιδιωτικοποίησης και εμπορευματοποίησης των ελεύθερων χώρων. Που θα αντιστέκεται χωρίς συμβιβασμούς σε κάθε ρυπογόνα «επένδυση», που στο όνομα μιας άδικης «ανάπτυξης», θυσιάζει το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών στο βωμό της αύξησης και της συσσώρευσης των επιχειρηματικών υπερκερδών. Που θα υπερασπίζεται το Δημόσιο Χώρο και τα κοινωνικά αγαθά, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής όλων μας.
  Αγαπητοί φίλοι,
  Βρισκόμαστε σε μια νέα αφετηρία, κάνουμε μια καινούργια αρχή, δεν ξεκινάμε όμως «από μηδενική βάση». Πίσω μας είναι οι δυναμικοί και πολλές φορές νικηφόροι αγώνες των κατοίκων αυτής της περιοχής, που στο πρόσφατο ή απώτερο παρελθόν, μαζί με τον Α.Σ.Δ.Α. και τους Δήμους της περιοχής, απέτρεψαν την εγκατάσταση κεραιών της ραδιοφωνίας στο Ποικίλο Όρος, ματαίωσαν τα σχέδια τσιμεντοποίησης των Στρατοπέδων Χαϊδαρίου, σταμάτησαν την εναπόθεση της λυματολάσπης της Ψυττάλειας, έδωσαν σκληρές μάχες ενάντια στους ποικιλόμορφους, «ιερούς» και μη, καταπατητές. Είναι οι αγώνες για την υπεράσπιση και την οικολογική ανασυγκρότηση του Ποικίλου Όρους μέχρι την μακρόχρονη πάλη για το κλείσιμο της χωματερής των Άνω Λιοσίων. Είναι οι μάχες για την κατοχύρωση των ελεύθερων χώρων μέχρι την κινητοποίηση για την υπεράσπιση του δημόσιου και οικολογικού χαρακτήρα του Πάρκου «Α. Τρίτσης» και του Ελαιώνα.
  Αγαπητοί φίλοι,
  Δεν μας ταιριάζει η σημερινή μίζερη εικόνα. Γιατί η Δυτική Αθήνα δεν είναι μόνο τα Διυλιστήρια, τα Ναυπηγεία, οι χωματερές, τα τοξικά απόβλητα, οι τσιμεντοβιομηχανίες, η ρύπανση, το μπετόν ΓΙΑΤΙ Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ είμαστε ΕΜΕΙΣ. Είναι οι άνθρωποί της, οι φυσικές της ομορφιές, ο ηλικιακός της δυναμισμός. Τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα που μπορούν να σηματοδοτήσουν ξανά μια δυναμική αναπτυξιακή πορεία σε όφελος των πολιτών και ιδιαίτερα εκείνων που ζουν κάτω ή οριακά πάνω από τα όρια της φτώχειας, όπως και όλων όσων απειλούνται με φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού.Ο ΑΣΔΑ χωρίς διάθεση οργανωτικού ή άλλου ελέγχου, σεβόμενος την αυτονομία των παρατάξεων μπορεί να διαμορφώσει ένα πλαίσιο δράσης, που θα εντάξει την εξυπηρέτηση κοινών διαδημοτικών στόχων.
  Για τη συζήτηση και τη διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου δράσης και πιστεύοντας ότι είστε άνθρωποι, που τιμήσατε και τιμάτε με την παρουσία σας το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που προσφέρατε και προσφέρετε με τις γνώσεις σας και την εμπειρία σας, σας καλούμε σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου 2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 στα γραφεία του ΑΣΔΑ, Εθνικής Αντιστάσεως 54 στο Περιστέρι.

  Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ

  Λάμπρος Σπ. Μίχος Δήμαρχος
  Αγ. Βαρβάρας

  © 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.