Νέα για το Περιβάλλον

Συντονιστής του Δικτύου Ευρωπαϊκών Πόλεων CIT.U.M ο Α.Σ.Δ.Α.Επίσημη έναρξη της λειτουργίας του Δικτύου σε ειδική διημερίδα

Η Δυτική Αθήνα συμμετέχει μέσω του Α.Σ.Δ.Α. σε ένα ακόμα Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα. Πρόκειται για το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Πόλεων CIT.U.M. (Citizens Urban Mobility) δράση που εντάσσεται στο πρόγραμμα URBACT.

O Α.Σ.Δ.Α. έχει αναλάβει τη διαχείριση και το συντονισμό του δικτύου CIT.U.M. στο οποίο συμμετέχουν 10 πόλεις από 7 διαφορετικά κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Μάλτα, την Ελλάδα και την Κύπρο.
Σκοπός του δικτύου είναι η διευκόλυνση μιας βιώσιμης και φιλικής προς το περιβάλλον κινητικότητας των πολιτών που μένουν σε αστικές περιοχές.
Με ειδική διημερίδα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Α., στις 30/9 και 1/10/2005, πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη λειτουργίας του δικτύου.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκπρόσωποι από τη Γραμματεία του προγράμματος URBACT και τις ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχουν στο δίκτυο CI.T.U.M. Εκτός από τη Δυτική Αθήνα και την Αλεξανδρούπολη, πρόκειται ακόμη για τις πόλεις: Σεβίλη, Βαλαντολίντ, Λάρνακα, Βουδαπέστη(Τσέπελ), Ζέγκζαρντ, Κατάνια, Βαλέτα και Κάλιτζ.
Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε, ο Αντιπρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Μπάμπης Πετρόπουλος, ενώ την κεντρική εισήγηση έκανε ο Διευθυντής του Α.Σ.Δ.Α. κ. Μόσχος Διαμαντόπουλος.
Στην ομιλία του ο Αντιπρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Μ. Πετρόπουλος, επεσήμανε τα ευεργετικά αποτελέσματα που μπορούν να προκύψουν για τους πολίτες της Δυτικής Αθήνας από την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης στον τομέα των καθημερινών τους μετακινήσεων και των συγκοινωνιών, μέσω της εισαγωγής καινοτόμων και προηγμένων τεχνολογιών, όπως η τηλεματική.
«Οι πόλεις που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο CI.T.U.M. στοχεύουν στην ανάπτυξη ενός ανοιχτού διαλόγου με τους κοινωνικούς φορείς κάθε περιοχής, με τελικό σκοπό την ανάδειξη τεχνολογικών λύσεων, φιλικών προς τους πολίτες – χρήστες.
Στις επιδιώξεις του Α.Σ.Δ.Α. περιλαμβάνονται: η αναβάθμιση της εικόνας της Δυτικής Αθήνας με την χρήση νέων τεχνολογιών, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και εμπειρίας με τις άλλες ευρωπαϊκές πόλεις που συμμετέχουν αλλά και η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας που θα παραχθεί σε μελλοντικά συνεργατικά προγράμματα», συμπλήρωσε ο Αντιπρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Μ. Πετρόπουλος.
Την ενεργό συμμετοχή του Α.Σ.Δ.Α. στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, τόνισε στη δική του παρέμβαση ο Διευθυντής του Α.Σ.Δ.Α. κ. Μ. Διαμαντόπουλος.
Ο κ. Διαμαντόπουλος, είπε ότι ο Α.Σ.Δ.Α. επιδιώκει την ευρωπαϊκή συνεργασία και την ανταλλαγή σχετικών εμπειριών γιατί έτσι βελτιώνει τη δική του τεχνογνωσία.
«Στον Α.Σ.Δ.Α. δεν μένουμε σε συμβατικές μεθόδους και πρακτικές. Πειραματιζόμαστε συνεχώς, δοκιμάζοντας καινοτόμες εφαρμογές. Ξέρουμε καλά ότι η τεχνολογική καθυστέρηση συμβαδίζει με την οικονομική υπό – ανάπτυξη, γι’ αυτό και προσπαθούμε να βρισκόμαστε συνεχώς στην αιχμή της τεχνολογίας που για εμάς αποτελεί την καλύτερη επένδυση στο μέλλον, μιας και οι τεχνολογίες αιχμής συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος και αναμφίβολα μπορούν να ενισχύσουν την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας», πρόσθεσε ο κ. Διαμαντόπουλος.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.