Νέα

Συνέντευξη Τυπου του Προεδρου του Α.Σ.Δ.Α. κ. Παναγιώτης Μπιτούνη και Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας με Θέμα την Μεταφοράς των Κεραιών από τον Υμηττό στο Ορος Αιγάλεω- ΠοικίλοΣτην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνα κ. Παναγιώτης Μπιτούνης και δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας διατυπώθηκε η ανυποχώρητη στάση τους απέναντι στο ενδεχόμενο της μεταφοράς των κεραιών από τον Υμηττό στο όρος Αιγάλεω- Ποικίλο.

Οι πρώτες αντιδράσεις

Ήδη οχήματα των δήμων και του ΑΣΔΑ περιφρουρούν στο βουνό προκειμένου να αποτρέψουν ενδεχόμενη μεταφορά. Παράλληλα αποφασίστηκε μεθαύριο Κυριακή 11 Μαρτίου να γίνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πολιτών με επικεφαλής τον Πρόεδρο του ΑΣΔΑ, τους δημάρχους και αντιδημάρχους της Δυτικής. Ως μέρη προσυγκέντρωσης ορίστηκαν η περιοχή Ζαχαρίτσα του δήμου Πετρούπολης (Τέρμα οδού Πετρουπόλεως. Ώρα προσυγκέντρωσης 10:00 π.μ.) και το Δάσος Χαϊδαρίου ( Πλατεία Δάσους. Ώρα προσυγκέντρωσης: 11:00 π.μ.)
Παράλληλα την Δευτέρα 12 Μαρτίου και ώρα 12:30 μ.μ., ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ οι Δήμαρχοι και πολίτες της Δυτικής Αθήνας θα μεταβούν στο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών προκειμένου να συναντήσουν τον Υπουργό.
Στην συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ ανάμεσα στα άλλα δήλωσε και τα εξής: "Καλούμε τον Πρωθυπουργό κ. Σημίτη να παρέμβει, ώστε να υλοποιηθεί η κοινή Υπουργική απόφαση που προβλέπει τη μεταφορά των κεραιών στη θέση ¨Αέρας¨ στην Πάρνηθα που είναι μακριά από κατοικημένες περιοχές γιατί δεν αντέχει η Δυτική Αθήνα μια ακόμα ενέργεια υποβάθμισης που προκαλεί κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων.
Εμείς μέχρι να αλλάξει η απόφαση της μεταφοράς στο Ποικίλο Όρος και στο Όρος Αιγάλεω, επειδή θεωρούμε ότι το θέμα είναι σοβαρό, είναι θέμα ζωής για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας, είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε την υγεία των κατοίκων και γι΄αυτό θα κάνουμε ό,τι απαιτείται.
1. Θα κινηθούμε δικαστικά, γιατί θεωρούμε ότι η απόφαση είναι παράνομη.
2. Θα περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο τους χώρους που πρόκειται να εγκατασταθούν οι κεραίες.
3. Θα προβούμε σε όποια ενέργεια κρίνεται κάθε στιγμή ενδεδειγμένη, ώστε να πείσουμε τους αρμόδιους ότι η απόφαση αυτή είναι επιβλαβής για την υγεία των κατοίκων.
Θα ενημερώσουμε τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας με κάθε δυνατό τρόπο για τον κίνδυνο που θα προκληθεί, αν τοποθετηθούν οι κεραίες".
Στην συνέντευξη εξάλλου μοιράστηκε και το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) και τα δημοτικά συμβούλια των εννέα δήμων-μελών του: Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Ανάργυρων, Αιγάλεω, Ζεφυρίου, Ιλίου, Καματερού, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου,αφού συζήτησαν την πρόθεση για μετεγκατάσταση των κεραιών ραδιοφωνίας και τηλεόρασης από τον Υμηττό στο όρος Αιγάλεω αποφάσισαν τα εξής:
1. Καταγγέλλουν ως απαράδεκτη αυτή τη μεθόδευση που γίνεται με τρόπο αυθαίρετο και παραπλανητικό εις βάρος των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας,όταν μάλιστα υπάρχει ήδη θεσμοθετημένη χωροθέτηση σε συγκεκριμένη θέση στην Πάρνηθα σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 46300/3103 Κοινή Υπουργική Απόφαση, για την οποία μάλιστα έχουν τηρηθεί οι νόμιμες προϋποθέσεις.
2. Μια τέτοια ενέργεια η οποία δεν λαμβάνει υπόψη ούτε καν τις προϋποθέσεις που τίθενται με την ανωτέρω Κοινή Υπουργική Απόφαση αποτελεί προκλητική περιφρόνηση στις προσπάθειες για αναβάθμιση της Δυτικής Αθήνας και μήνυμα αρνητικής πολιτικής βούλησης. Διότι ήδη η Δυτική Αθήνα συγκεντρώνει τις πλέον οχλούσες και επιβλαβείς χρήσεις σε σχέση με τα υπόλοιπα γεωγραφικά διαμερίσματα της Αττικής και δεν μπορεί να αποτελεί την εύκολη λύση για την μεταφόρτωση κι άλλων εγκαταστάσεων που οχλούν και υποβαθμίζουν.
3. Η τυχόν κατασκευή πάρκου κεραιών στο Ποικίλο Όρος σε θέσεις που ουσιαστικά βρίσκονται κοντά σε σχολεία και κατοικίες προκαλεί σοβαρό κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων της περιοχής, πέραν της αισθητικής υποβάθμισης και της οπτικής ρύπανσης.
4. Επισημαίνει τις σοβαρές ευθύνες όσων προωθούν αυτές τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και κάνει έκκληση να σταματήσει η αυθαίρετη και άδικη αυτή απειλή εις βάρος των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας και του φυσικού περιβάλλοντός.
5. Προειδοποιούμε ότι σε διαφορετική περίπτωση οι Δήμοι και ο ΑΣΔΑ με συντονισμένες δράσεις, πέρα από τις επιβαλλόμενες δικαστικές ενέργειες για την υπεράσπιση της νομιμότητας θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις και στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την αποτροπή των απαράδεκτων αυτών σχεδίων.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.