Νέα για το Περιβάλλον

Συνάντηση του Προέδρου του ΑΣΔΑ και όλων των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. ΠαπαθανασίουΤην Πέμπτη 3 Απριλίου 2008 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου του ΑΣΔΑ και Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρου Σπ. Μίχου και των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας, κ. Ν. Σαράντη – Δημάρχου Αγ. Αναργύρων, κ. Δ. Καλογερόπουλου – Δημάρχου Αιγάλεω, κας Φ. Γιαννοπούλου – Δημάρχου Ζεφυρίου, κ. Ν. Ζενέτου – Δημάρχου Ιλίου, κ. Ν. Καμαρινόπουλου – Δημάρχου Καματερού, κ. Στ. Κασιμάτη – Δημάρχου Κορυδαλλού, κ. Α. Παχατουρίδη – Δημάρχου Περιστερίου, κ. Στ. Βλάχου – Δημάρχου Πετρούπολης και κ. Δ. Μαραβέλια – Δημάρχου Χαϊδαρίου, με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπαθανασίου.
Στη συνάντηση αυτή, οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έθεσαν στον υφυπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από κοινού οι Δήμοι της περιοχής, αλλά και ένα πλήρες και τεκμηριωμένο πρόγραμμα που στοχεύει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της περιοχής, μέσα από την επίλυση των βασικότερων προβλημάτων.
“Το ΟΡΑΜΑ μας είναι ν’ αναδειχθεί η Δυτική Αθήνα ως αστική περιοχή, μητροπολιτικού χαρακτήρα, στήριξης, εφαρμογής και προβολής “Πράσινης Τεχνολογίας” και “Πράσινων Υπηρεσιών” με την εφαρμογή πολιτικών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, φιλικών προς το περιβάλλον και τους πολίτες”.
Αυτό δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας κ. Λάμπρος Σπ. Μίχος, προσθέτοντας ότι: “η πρόταση αυτή του ΑΣΔΑ και των 10 Δήμων της περιοχής αναλύεται σε δύο κύριους άξονες α) Πράσινες παρεμβάσεις και β) Πρότυπες υποδομές, και εντάσσεται στη λογική της δημιουργίας πράσινης ζωής στη Δυτικής Αθήνα“.
Ο κ. Υφυπουργός άκουσε με μεγάλη προσοχή όσα του είπαν οι Δήμαρχοι και ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ και έδειξε μεγάλη κατανόηση σε όλα τα ζητήματα. Επίσης υποσχέθηκε να εξετάσει διεξοδικά το σχέδιο δράσης και τα αιτήματα που του τέθηκαν.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.