Νέα

Συνάντηση του Προέδρου του ΑΣΔΑ Ανδρέα Μποζίκα με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης” κ. Σταύρο ΜηλιώνηΜε τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης “Αντώνης Τρίτσης” κ. Σταύρο Μηλιώνη συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ, Ανδρέας Μποζίκας, στα γραφεία του Συνδέσμου.
Η συνάντηση ήταν η πρώτη μετά την εκλογή της νέας Διοίκησης του ΑΣΔΑ. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις ανάγκες και τα προβλήματα του Πάρκου “Αντώνης Τρίτσης” και στις προοπτικές για την προστασία και αναβάθμιση του.
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ επιβεβαίωσε τη δέσμευση του Συνδέσμου για την αναβάθμιση του Πάρκου και αναφέρθηκε στον αγώνα του ΑΣΔΑ από το 1989 για τη διάσωσή του, ιδιαίτερα όταν αυτό είχε φτάσει στο χείλος της καταστροφής. Η προσπάθεια αυτή συνεχίζεται μέχρι σήμερα και οι εργαζόμενοι του ΑΣΔΑ απασχολούνται στο Πάρκο για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών συντήρησης.
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ αναφέρθηκε στα όσα έχει ανάγκη το Πάρκο, τόνισε ότι πρέπει να στηριχθεί οικονομικά από την Πολιτεία, να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του και η ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας σ’ αυτό τον τελευταίο μεγάλο πνεύμονα πρασίνου στην περιοχή.
Συμφωνήθηκε ο ΑΣΔΑ να προχωρήσει το προσεχές διάστημα σε αποψίλωση του Πάρκου και επίσης σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης να διερευνηθεί η αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο χώρο του Πάρκου καθώς και η χρηματοδότηση αφαλάτωσης του νερού από γεώτρηση στο Καματερό ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.