Νέα

Συνάντηση της Διοίκησης του ΑΣΔΑ με τους Δημάρχους της Δυτικής ΑθήναςΣυνάντηση της Διοίκησης του ΑΣΔΑ με τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου. Αντικείμενο της συζήτησης, που ήταν γόνιμη, ουσιαστική και σε πολύ καλό κλίμα, ήταν η πορεία και η προοπτική του Συνδέσμου.
Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν οι προτεραιότητες του ΑΣΔΑ για το προσεχές διάστημα, που θα είναι:
– Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, με ιδιαίτερο βάρος στην οικολογική ανασυγκρότηση του Ποικίλου όρους
– Η ανάπτυξη μορφών της “πράσινης οικονομίας” στη Δυτική Αθήνα
– Οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της φτώχειας
– Η υποστήριξη των Δήμων για κατάρτιση μελετών, συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, αναβάθμιση πληροφορικής υποδομής
Παράλληλα, ο ΑΣΔΑ παραμένει σημείο πολιτικής αναφοράς των Δήμων της Δυτικής Αθήνας για το συντονισμό και την κοινή δράση τους σε σχέση με κάθε πρόβλημα και κίνδυνο υποβάθμισης που αντιμετωπίζει η περιοχή μας, κάθε διεκδίκηση από την κεντρική εξουσία.
Επίσης, εξετάστηκε η μείωση της οικονομικής συμβολής των Δήμων στον ΑΣΔΑ, παράλληλα με την περιστολή των λειτουργικών δαπανών του Συνδέσμου, η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη.
Τελικές αποφάσεις για όλα τα ζητήματα θα ληφθούν σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΑΣΔΑ την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ κ. Ανδρέας Μποζίκας, οι Δήμαρχοι Αγίας Βαρβάρας κ. Γιώργος Καπλάνης, Αγίων Αναργύρων – Καματερού κ. Νίκος Σαράντης, Αιγάλεω κ. Χρήστος Καρδαράς, Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, Πετρούπολης κ. Θωμάς Κοτσαμπάς, Χαϊδαρίου κ. Δημήτρης Μαραβέλιας, ο Αντιπρόεδρος του ΑΣΔΑ κ. Νίκος Παναγιωτάτος και ο γ.γ. του ΑΣΔΑ κ. Παναγιώτης Μπιτούνης.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.