Νέα

Συνάντηση στα Γραφεία του ΑΣΔΑ για την Κατάρτιση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Δήμων της Δυτικής Αθήνας και του ΑΣΔΑΠραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου στα γραφεία του ΑΣΔΑ συνάντηση πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων των Δήμων της Δυτικής Αθήνας με εκπροσώπους του Αναπτυξιακού Συνδέσμου.
Παρευρέθηκαν από το Δήμο Αιγάλεω η Αντιδήμαρχος κα Ν. Τσιναρίδου και ο κ. Τ. Κυριακόπουλος, από τον Δήμο Περιστερίου η Αντιδήμαρχος κα Μ. Τσιώτα, από τον Δήμο Αγίας Βαρβάρας η Αντιδήμαρχος κα Α. Γούναρη, από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού ο Αντιδήμαρχος κ. Ζ. Πότσης.
Ο ΑΣΔΑ εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό Διευθυντή κ. Μ. Διαμαντόπουλο και τον Διευθυντή της ΔΙΠΑΠ κ. Χ. Σωτηρόπουλο.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η κατάρτιση των νέων Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Δήμων της Δυτικής Αθήνας αλλά και του ΑΣΔΑ.
Στους εκπροσώπους των Δήμων παρουσιάστηκαν εγγράφως οι άξονες προτεραιοτήτων του ΑΣΔΑ, όπως έχουν εγκριθεί από το Δ.Σ. του Συνδέσμου, που περιληπτικά είναι:
– Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, με ιδιαίτερο βάρος στην οικολογική ανασυγκρότηση του Ποικίλου Όρους.
– Η ανάπτυξη μορφών της “πράσινης οικονομίας” στη Δυτική Αθήνα.
– Οι πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας και της φτώχειας.
– Η υποστήριξη των Δήμων για κατάρτιση μελετών, συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, αναβάθμιση πληροφορικής υποδομής.
Συζητήθηκε η διαδικασία κατάρτισης των επιχειρησιακών Προγραμμάτων και συμφωνήθηκε:
– Να υπάρξει συμμετοχή του ΑΣΔΑ στη διαβούλευση για την κατάρτιση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, ιδιαίτερα όσον αφορά την υπερτοπική – διαδημοτική πλευρά τους, και συμμετοχή των Δήμων στην κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΑΣΔΑ.
– Να οριστούν υπηρεσιακά στελέχη των Δήμων της Δυτικής Αθήνας ως σύνδεσμοι των Δήμων με τον ΑΣΔΑ για τα Επιχειρησιακά Προγράμματα.
Επίσης, έγινε ενημέρωση για την προσπάθεια που κάνει ο ΑΣΔΑ για την διεξαγωγή σεμιναρίων από έμπειρα στελέχη που θα παρουσιάσουν στους εκπροσώπους των Δήμων την μεθοδολογία κατάρτισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ, Ανδρέας Μποζίκας, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους στη σύσκεψη δήλωσε: “Η κατάρτιση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων είναι μια κρίσιμη διαδικασία για τον ΑΣΔΑ και τους Δήμους – μέλη του. Με τη σωστή δουλειά, το συντονισμό και την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων, μπορούμε να πετύχουμε σημαντικά αναπτυξιακά αποτελέσματα που τα χρειάζεται άμεσα η περιοχή μας.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.