Νέα

Συνάντηση Εργασίας για το Ε.Π. ΤΕΒΑ των Εταίρων της Κ.Σ. Δυτικού τομέα ΑθηνώνΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 12/09/2019 συνάντηση εργασίας με κεντρικό θέμα το Ε.Π. Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ μεταξύ των Εταίρων της Σύμπραξης του Δυτικού τομέα Αθηνών στα γραφεία του Επικεφαλής Εταίρου, του ΑΣΔΑ.
Στη συνάντηση παρευρέθησαν οι Δήμαρχοι της Αγ. Βαρβάρας, κος Λάμπρος Μίχος, της Πετρούπολης, κος Στέφανος Βλάχος, του Χαϊδαρίου, κος Ευάγγελος Ντηνιακός, Αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Πολιτικής των Δήμων του Αιγάλεω, κος Ηλίας Μάνδρος, του Χαϊδαρίου, κος Φώτης Θεοδωρακόπουλος, της Πετρούπολης, κος Νικόλαος Κακκαβάς, καθώς και αρμόδιοι υπάλληλοι υλοποίησης του ΤΕΒΑ των Δήμων Αγ. Βαρβάρας, Αγ. Αναργύρων, Αιγάλεω, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου.
Τα θέματα της συνάντησης ήταν :
•   ο απολογισμός του Επιχειρησιακού Προγράμματος από την έναρξη υλοποίησής του έως και σήμερα
•   ο σχεδιαμός των επερχόμενων διανομών της νέας Πράξης έως την ολοκλήρωσή της
•   η προετοιμασία και οι καλές πρακτικές διεξαγωγής των διανομών με σεβασμό στους ωφελούμενους
•   ο σχεδιασμός υλοποίησης των Συνοδευτικών μέτρων της νέας Πράξης μετά την έγκρισή τους από το Σύστημα Ελέγχου του ΕΙΕΑΔ
Συγκεκριμένα, η συζήτηση επικεντρώθηκε στον αριθμό των ωφελουμένων από το 2016 εξελικτικά έως σήμερα, στο ποσοστό προσέλευσής τους ανά διανομή σε όλους τους Δήμους – Εταίρους της Σύμπραξης, οι καλές πρακτικές που ακολουθήθηκαν, τα προβλήματα που ανέκυψαν και οι ενδεδειγμένοι τρόποι αντιμετώπισής τους. Επίσης, προγραμματίστηκαν οι επόμενες διανομές τροφίμων, ειδών βασικής υλικής συνδρομής, βρεφικών και σχολικών ειδών για το τρέχον έτος και για το επόμενο. Ιδιαίτερα απασχόλησε τους συμμετέχοντες το θέμα της ορθής και ομαλής διεξαγωγής των διανομών, οι ενδεδειγμένοι χώροι, η επιτροπή υγειονομικού ελέγχου κατά τη διαδικασία της παραλαβής των ειδών προς διανομή, η ορθή αντιμετώπιση του πλήθους των ωφελουμένων κατά τη διαδικασία των διανομών. Ακόμα, η υλοποίηση των Συνοδευτικών – Υποστηρικτικών υπηρεσιών που θα παρασχεθούν το προσεχές διάστημα στους ωφελούμενους των Δήμων απασχόλησε έντονα τους παρευρισκομένους, δεδομένου οτι εγκρίθηκε από το Σύστημα Παρακολούθησης και Ελέγχου των Συνοδευτικών Μέτρων του ΕΙΕΑΔ ο αρχικός προγραμματισμός τους. Οι υπηρεσίες θα παρασχεθούν από τους κοινωνικούς επιστήμονες και τις υπόλοιπες ειδικότητες σύμφωνα με τις ανάγκες της πληθυσμιακής ομάδας του κάθε Δήμου της Δυτικής Αθήνας.
Απολογιστικά, αξίζει να σημειωθεί, όπως τόνισε ο Γ. Γραμματέας του ΑΣΔΑ, κος Θεόδωρος Αρβανίτης, οτι συνολικά η υλοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος της προηγούμενης Πράξης από τη Σύμπραξη του Δυτικού τομέα, κρίθηκε ιδιαίτερα επιτυχής και παραδειγματική, καθώς υπήρξε μεγάλο ποσοστό απορρόφησης και με το ίδιο πνεύμα συνεργασίας θα συνεχιστεί και η υλοποίηση της νέας Πράξης του Προγράμματος.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.