Νέα

Στις 18 Μαΐου Ανοίγει τις Πύλες του το 1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής ΑθήναςΔιοργανώνεται από τον Α.Σ.Δ.Α. σε συνεργασία με τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας.

Σταθμό στην πολιτιστική ζωή της Δυτικής Αθήνας αποτελεί το 1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας που διοργανώνεται από τον Α.Σ.Δ.Α., σε συνεργασία με τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας. Οι πύλες του Φεστιβάλ ανοίγουν την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 9.00 το βράδυ, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου (Δωδεκανήσου & Αγ. Βασιλείου – Άλσος).
Εκεί και για ένα δεκαήμερο, μέχρι τις 27 Μαΐου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τόσο την 4η Διαδημοτική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών, όσο και την 2η Έκθεση Παιδικής Τέχνης και Εικαστικών Εργαστηρίων Δυτικής Αθήνας.
Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα διεξαχθεί και η 1η Μουσική Συνάντηση Δημοτικών Ωδείων και Χορωδιών, ενώ την Κυριακή 22 Μαΐου θα απονεμηθούν τα βραβεία του 3ου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Ποίησης – Διηγήματος και θα προβληθούν οι ταινίες που συμμετείχαν στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινίας μικρού μήκους που διοργάνωσε ο Α.Σ.Δ.Α. με θέμα : “Περιβάλλον – Ποικίλο Όρος”.
Ενδεικτικός της ανταπόκρισης που βρίσκει το κάλεσμα του Α.Σ.Δ.Α. στο καλλιτεχνικό δυναμικό της Δυτικής Αθήνας, είναι ο αριθμός των συμμετοχών στην 4η Διαδημοτική Έκθεση Εικαστικών Τεχνών : 202 εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα γλυπτικής, κεραμικής, φωτογραφίας, χαρακτικής, κατασκευών, αγιογραφίας, ψηφιδωτών, κοσμήματος.
Ο επισκέπτης του 1ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας θα έχει παράλληλα την ευκαιρία να θαυμάσει τις δημιουργίες εκατοντάδων μαθητών των οργανωμένων Δημοτικών Εικαστικών Εργαστηρίων, την μεγαλύτερη Έκθεση Παιδικής Τέχνης στη Δυτική Αθήνα, καθώς επίσης και να παρακολουθήσει τις διαδοχικές συναυλίες ατόμων ή μουσικών συνόλων και χορωδιών από τα Δημοτικά Ωδεία της Αγίας Βαρβάρας, του Ιλίου, του Καματερού, του Περιστερίου και του Χαϊδαρίου, στο πλαίσιο της 1ης Μουσικής Συνάντησης Δημοτικών Ωδείων και Χορωδιών Δυτικής Αθήνας.
Όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Παναγιώτης Μπιτούνης : “στόχος του Α.Σ.Δ.Α. ήταν και παραμένει η ουσιαστική στήριξη και ανάδειξη τόσο των καλλιτεχνικού δυναμικού της Δυτικής Αθήνας όσο και της σημαντικότατης δουλειάς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο χώρο της εικαστικής εκπαίδευσης και της μουσικής παιδείας, ενώ στις φιλοδοξίες μας συγκαταλέγεται η διεύρυνση των οριζόντων του Φεστιβάλ, ώστε μελλοντικά να αγκαλιάσει νέους τομείς όπως το Θέατρο και ο Χορός.
Το 1ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας είναι για εμάς χώρος συνάντησης και ελεύθερης έκφρασης των σύγχρονων καλλιτεχνικών ρευμάτων της περιοχής, είναι ένα βήμα που μας οδηγεί στην εκπλήρωση του φιλόδοξου στόχου για μια Δυτική Αθήνα με καλύτερη ποιότητα ζωής, μια Δυτική Αθήνα της τέχνης και του πολιτισμού”, καταλήγει ο κ. Π. Μπιτούνης
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.