Νέα για το Περιβάλλον

Σε Εξέλιξη η Εκστρατεία Καθαριότητας του Α.Σ.Δ.Α. στο Ποικίλο ΌροςΟλόκληρες περιοχές του βουνού καθαρίζονται από σκουπίδια και μπάζα

Εντατικά και συντονισμένα συνεχίζεται η εκστρατεία του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας για τον καθαρισμό του Ποικίλου Όρους από σκουπίδια και μπάζα που αμαυρώνουν την εικόνα του και προσβάλουν την ευαισθησία και τον πολιτισμό μας.
Τον τελευταίο μήνα, σε στενή συνεργασία με το σύνολο των Δήμων της Δυτικής Αθήνας, ο Α.Σ.Δ.Α. επεμβαίνει αποτελεσματικά σε συγκεκριμένους χώρους του βουνού, αλλάζοντας την εικόνα που παρουσίαζαν μέχρι σήμερα.
Αναλυτικότερα, μέχρι στιγμής έχουν καθαριστεί το Άλσος Καματερού, η περιοχή του Ποικίλου Όρους στον Κορυδαλλό, κοντά στο τέρμα των λεωφορείων, το νταμάρι «Γρηγορίου» στην Πετρούπολη και τα «Παλαιά Πεδία Βολής» στα όρια των Δήμων Περιστερίου και Πετρούπολης.
Τελευταίος σταθμός της εξόρμησης του Α.Σ.Δ.Α. οι πρόποδες του βουνού στην περιοχή της Χρυσούπολης Περιστερίου και πιο συγκεκριμένα πάνω από την οδό Τεμπών, στη συμβολή της με την οδό Λυσιμάχου. Συνεργεία του Α.Σ.Δ.Α., με το συντονισμό των υπευθύνων του Τμήματος Πρασίνου κ.κ. Γ. Ελισσαίου και Τ. Γεωργόπουλου, αποτελούμενα από εποχικούς υπαλλήλους του Συνδέσμου άρχισαν το πρωί της Τετάρτης 24 Οκτωβρίου τον καθαρισμό της περιοχής που εκτείνεται από το θέατρο του Φοίνικα μέχρι το λατομείο Μαλατέστα. Την προσπάθεια του Α.Σ.Δ.Α. συνέδραμε φορτηγό που διατέθηκε για το σκοπό αυτό από το Δήμο Περιστερίου.
Σε δήλωσή του, με αφορμή την εκστρατεία του Α.Σ.Δ.Α. για τον καθαρισμό του Ποικίλου Όρους, ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Λάμπρος Μίχος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η εκστρατεία καθαριότητας του Α.Σ.Δ.Α. στο Ποικίλο Όρος βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Χωρίς πολλά λόγια και τυμπανοκρουσίες, με σχέδιο και συγκεκριμένο προγραμματισμό αλλά και συνεχή και στενή συνεργασία με όλους τους Δήμους της Δυτικής Αθήνας, ο Α.Σ.Δ.Α. παρεμβαίνει και αλλάζει σταδιακά την εικόνα του βουνού, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση σε αυτό όλο και περισσότερων πολιτών. Όσο αυξάνει η επισκεψιμότητα του Ποικίλου Όρους, τόσο ενισχύεται η περιβαλλοντική ευαισθησία των ενεργών πολιτών που αποτελεί όρο για να κάνουμε την προστασία και την οικολογική ανασυγκρότηση του βουνού υπόθεση της ίδιας της κοινωνίας της Δυτικής Αθήνας. Στην πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει συμβάλλει αποφασιστικά ο τοπικός τύπος με τα ρεπορτάζ, τις παρατηρήσεις, τις επισημάνσεις και τις υποδείξεις του και για τούτο είναι για μας πολύτιμος σύμβουλος και στενός συνεργάτης στην από κοινού προσπάθειά μας για την προστασία και την ανάπλαση του Ποικίλου Όρους»
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.