Νέα για το Περιβάλλον

Σε Δυο Βάρδιες Φυλάσσεται το Ποικίλο ΌροςΜε νέες προσλήψεις ενισχύεται το εποχικό προσωπικό του Α.Σ.Δ.Α.

Με νέες προσλήψεις ενισχύεται το εποχικό προσωπικό του Α.Σ.Δ.Α. για τη φύλαξη και την προστασία του Όρους Αιγάλεω-Ποικίλου. Συγκεκριμένα ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας προχωρά στην πρόσληψη, μέσω Α.Σ.Ε.Π., 44 ατόμων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, διάρκειας τεσσάρων μηνών προκειμένου να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τους κινδύνους πυρκαγιάς κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι δεκαήμερη και ξεκινά από τις 18 Ιουλίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται αιτήσεις από το Γραφείο Προσωπικού του Α.Σ.Δ.Α. (Εθνικής Αντιστάσεως 65, Περιστέρι, 1ος όροφος) και να επικοινωνούν τις εργάσιμες μέρες και ώρες για οποιαδήποτε σχετική πληροφορία (τηλ.: 210-5745826, εσωτ. 130).
Το Όρος Αιγάλεω-Ποικίλο φυλάσσεται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 15 ώρες το 24ωρο, σε δύο βάρδιες από τις 7:00πμ-10:00μμ, από το προσωπικό του Α.Σ.Δ.Α. που στελεχώνει τα έξι πυροφυλάκια που λειτουργούν σε αντίστοιχα στρατηγικά σημεία επιτήρησης. Τις ανάγκες άμεσης επικοινωνίας του προσωπικού που είναι επιφορτισμένο με τη φύλαξη και επιτήρηση του βουνού, καλύπτει με 20 συσκευές καρτοκινητής τηλεφωνίας η εταιρεία Vodafone που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Α.Σ.Δ.Α. Σχολιάζοντας την κίνηση αυτή ο Αντιπρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Θ. Αρβανίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η ανταπόκριση της Vodafone στο κάλεσμα του Α.Σ.Δ.Α. για την κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας του εποχιακού προσωπικού του Α.Σ.Δ.Α. που απασχολείται στο Ποικίλο Όρος είναι μια ευγενική χορηγία που αναδεικνύει το γεγονός πως η επιχειρηματική δράση μπορεί να συμβαδίζει με την προστασία του περιβάλλοντος και την οικολογική ευαισθητοποίηση της κοινωνίας. Η υποβοήθηση του έργου του Α.Σ.Δ.Α. προσφέρει ανεκτίμητες υπηρεσίες στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την προστασία του δασικού πλούτου ενός από τους σημαντικότερους πνεύμονες ζωής της Δυτικής Αθήνας και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο οφείλω εκ μέρους του Προέδρου κ. Λάμπρου Μίχου, του Δ.Σ. και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Α.Σ.Δ.Α. να ευχαριστήσω δημοσίως τη Vodafone και να δηλώσω ότι προσβλέπουμε στην συνέχιση της εποικοδομητικής μας συνεργασίας».
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.