Νέα

Προχωράει η Ανάπλαση του Παλαιού Εργοστασίου της “ΒΙΟΦΙΑΛ”Απεντάχθηκε από το “ΘΗΣΕΑ” το έργο “Ανάπλαση παλαιού εργοστασίου ΒΙΟΦΙΑΛ” και κατά συνέπεια προχωρεί χωρίς προβλήματα η χρηματοδότηση του από το ΕΣΠΑ στο οποίο το έργο έχει ενταχθεί με το ποσό των 9.800.000 €. Το έργο εκτελείται από τον ΑΣΔΑ και οι εργασίες κατασκευής έχουν ήδη αρχίσει.
Με την απένταξη του έργου από το “ΘΗΣΕΑ” επιλύθηκε και η τελευταία εκκρεμότητα για τη χρηματοδότηση και την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου έργου που έχει γίνει μέχρι σήμερα στη Δυτική Αθήνα, ενός έργου μεγάλης σημασίας για το Ίλιον αλλά και συνολικά για την περιοχή μας.
Ο χώρος 4,5 στρεμμάτων σε κεντρικό σημείο του Ιλίου όπου παλιά υψωνόταν το απαξιωμένο κτίριο του παλαιού εργοστασίου της ΒΙΟΦΙΑΛ θα μετατραπεί σε ένα πολύκεντρο πολιτιστικών και κοινωνικών λειτουργιών, με έναν περιβάλλοντα χώρο υψηλής αισθητικής.
Η αρχική σύλληψη του έργου από τον Δήμο Ιλίου και η πρόταση του στον ΑΣΔΑ έγινε το 2000, η μελέτη εγκρίθηκε από τον ΑΣΔΑ το 2004 και το έργο εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ το 2006. Η δημοπράτηση του έργου έγινε το 2007 και μετά την ολοκλήρωση όλων των τυπικών διαδικασιών αναδείχθηκε ο ανάδοχος, συμβασιοποιήθηκε το έργο και η κατασκευάστρια εταιρεία εγκαταστάθηκε στο χώρο το 2010.
Μετά τα προβλήματα με τη χρηματοδότηση των έργων της Αυτοδιοίκησης από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, μόνη λύση για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης του έργου ήταν η ένταξη του στο ΕΣΠΑ.
Αυτή η προσπάθεια αποτέλεσε την πρώτη προτεραιότητα των υπηρεσιών του ΑΣΔΑ αλλά και προσωπικά του Προέδρου, Ανδρέα Μποζίκα από την εκλογή του, τον Απρίλιο του 2011. Η ευτυχής κατάληξή της σηματοδοτεί την αποφασιστικότητα του ΑΣΔΑ και των Δήμων της περιοχής μας για τη διαμόρφωση αναπτυξιακής δυναμικής στη Δυτική Αθήνα, ακόμη και μέσα στην αντίξοη σημερινή συγκυρία.
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ, Ανδρέας Μποζίκας δήλωσε:
“Μετά και την απένταξη του έργου από το “ΘΗΣΕΑ” είμαστε έτοιμοι για την απορρόφηση της χρηματοδότησης που έχει ήδη εγκριθεί από το ΕΣΠΑ, ώστε να επιταχυνθεί η εκτέλεση των εργασιών και το έργο να ολοκληρωθεί μέσα στο προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα
Μέσα στη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε, η υλοποίηση μεγάλων παρεμβάσεων όπως το έργο ανάπλασης του παλαιού εργοστασίου της ΒΙΟΦΙΑΛ σηματοδοτεί την διεκδίκηση της Αυτοδιοίκησης στη Δυτική Αθήνα για την στήριξη κατά προτεραιότητα της αναπτυξιακής προσπάθειας της περιοχής μας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της.
Στην προσπάθεια αυτή ο ΑΣΔΑ ιστορικά έχει υπάρξει και παραμένει και σήμερα πρωταγωνιστής.”

© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.