Νέα για το Περιβάλλον

Πρασινίζει το Ποικίλο Όρος!Υλοποιείται η Προγραμματική Σύμβαση Α.Σ.Δ.Α. – Νομαρχίας Αθηνών

Το Ποικίλο Όρος πρασινίζει ξανά! Με την συντονισμένη και αποτελεσματική συνεργασία του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας και της Νομαρχίας Αθηνών προχωρά με γοργά βήματα η αναδάσωση του Ποικίλου Όρους, ενός μοναδικού πνεύμονα ζωής για την Δυτική Αθήνα.
Πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση δασικής βλάστησης – συμπληρωματικές φυτεύσεις – καλλιεργητικές επεμβάσεις στο Ποικίλο Όρος» που εντάσσεται στην Προγραμματική Σύμβαση που υπέγραψαν ο Α.Σ.Δ.Α. και η Νομαρχία Αθηνών τον Αύγουστο του 2006.
Την περιοχή του βουνού στο Χαϊδάρι όπου πραγματοποιείται η αναδάσωση επισκέφτηκε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου η Αντινομάρχης Αθήνας κα Χ. Κεφαλίδου, συνοδευόμενη από τον Αντιπρόεδρο του Α.Σ.Δ.Α. και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου κ. Χ. Πετρόπουλο.
Η κα Κεφαλίδου ενημερώθηκε από στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Α.Σ.Δ.Α. για την πορεία εξέλιξης του έργου το οποίο περιλαμβάνει επεμβάσεις και φυτεύσεις για τον εμπλουτισμό της υπάρχουσας χλωρίδας με χιλιάδες δέντρα και θάμνους ώστε να δημιουργηθεί ένα δάσος με πολλαπλές ευεργετικές οικολογικές, υδρολογικές και εδαφολογικές επιδράσεις στην περιοχή.
Όπως δήλωσε η κα Κεφαλίδου, η Νομαρχία Αθηνών χρηματοδοτεί, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Προγραμματικής Σύμβασης τον Α.Σ.Δ.Α. με ποσό, συνολικού ύψους 250.000 € για την φύτευση, μέσα στην επόμενη διετία, 20.000 δέντρων στην ευρύτερη περιοχή του Ποικίλου Όρους. Η Αντινομάρχης Αθήνας κ. Χ. Κεφαλίδου και ο Αντιπρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Μ. Πετρόπουλος φυτεύουν συμβολικά ένα δένδρο στο Ποικίλο Όρος. Από τη δική του πλευρά ο Αντιπρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Χ. Πετρόπουλος ευχαρίστησε την κα Κεφαλίδου για το συνεχές ενδιαφέρον της Νομαρχίας Αθηνών και τόνισε ότι «με τέτοιες δράσεις ο Α.Σ.Δ.Α. εμπλουτίζει το πολύτιμο κεφάλαιο της διαδημοτικής συνεργασίας με την ανάληψη και υλοποίηση κοινών πρωτοβουλιών ανάμεσα στην Τοπική και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση που αποτελούν μονόδρομο για την αντιμετώπιση κρίσιμων υπερτοπικών προβλημάτων όπως είναι η οικολογική ανασυγκρότηση του Ποικίλου Όρους».
Αμέσως μετά ο Αντιπρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Χ. Πετρόπουλος και η Αντινομάρχης Αθηνών κα Χ. Κεφαλίδου μετέβησαν στα γραφεία του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας όπου είχαν συνεργασία με τον Πρόεδρο του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνη. Στη σύσκεψη εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν στην επιτάχυνση της υλοποίησης της ανάπλασης του Άλσους Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο) και των «πράσινων διαδρομών» Πετρούπολης και Καματερού, έργα που επίσης υλοποιούνται από τον Α.Σ.Δ.Α. με την χρηματοδότηση της Νομαρχίας Αθηνών.
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνης: « Η κοινή προσπάθεια Α.Σ.Δ.Α. και Νομαρχίας Αθηνών για την αναδάσωση και την οικολογική ανασυγκρότηση του βουνού είναι η αποτελεσματικότερη και πλέον βροντερή απάντηση σε όλους όσους επιβουλεύονται χιλιάδες στρέμματα δημόσιων δασικών εκτάσεων στο Ποικίλο Όρος».
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.