Νέα

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στη Δυτική ΑθήναΟ ΑΣΔΑ, με τους Δήμους Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας και Χαϊδαρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές 2014», σε συνεργασία με τη Γ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και το “Βοτανικό Κήπο Ιουλίας και Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους”, οργανώνει Περιήγηση στο Περιβάλλον και την Ιστορία, στο ίχνος της αρχαίας Ιεράς Οδού στη Δυτική Αθήνα.
Η ιδιαίτερη αξία του ίχνους σαν πολιτιστικό και περιβαλλοντικό αγαθό, καθιστά επιτακτική την ανάγκη της ανάδειξης του συνόλου του άξονα της Ιεράς Οδού από τον Κεραμεικό μέχρι την Ελευσίνα. Η ανάδειξη αυτή αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για τη βιώσιμη ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας και της ευρύτερης περιοχής.
Η ανάδειξη, προστασία και προβολή των ιστορικών μνημείων και καταλοίπων της συνδέεται άρρηκτα με την προστασία και ανάδειξη της Αττικής Χλωρίδας, την ανάδειξη του Βοτανικού Κήπου σε πνεύμονα πρασίνου ιδιαίτερης περιβαλλοντικής αξίας και τη διεύρυνση της συμβολής του στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής αλλά και στην επιστημονική έρευνα.

Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ

Ανδρέας Α. Μποζίκας

Δείτε το ενημερωτικό Φυλλάδιο για τις Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές κάνοντας κλικ εδώ
Μετάβαση στους σταθμούς μετρό «ΕΛΑΙΩΝΑ» και «ΑΙΓΑΛΕΩ»
       Με τη γραμμή 3 του μετρό «Δουκ. Πλακεντίας – Αγία Μαρίνα»
Μετάβαση στο «Βοτανικό Κήπο Ιουλίας & Αλεξάνδρου Ν. Διομήδους» στην Ιερά Οδό αρ. 403 στο Χαϊδάρι
       Από το σταθμό μετρό «Αγία Μαρίνα» στη στάση «ΔΙΟΜΗΔΕΙΟΣ» με τη γραμμή 866
       ή
       την Α16 του ΟΑΣΑ
       ή εναλλακτικά
       Από την πλατεία Κουμουνδούρου στην Αθήνα στη στάση «ΔΙΟΜΗΔΕΙΟΣ» με τη γραμμή Α16 του ΟΑΣΑ
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.