Νέα για το Περιβάλλον

Ο Α.Σ.Δ.Α. Φυτεύει 3.000 Δέντρα στο Ορος Αιγάλεω – ΠοικίλοΠρόγραμμα εκτεταμένης δενδροφύτευσης στο Όρος Αιγάλεω-Ποικίλο υλοποιεί ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας, από 21 Μαρτίου έως και 15 Απριλίου.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει ο Α.Σ.Δ.Α. για την οικολογική ανασυγκρότηση του Όρους Αιγάλεω-Ποικίλου, συνεχίζει και φέτος τη συστηματική αναδάσωσή του φυτεύοντας 3000 δένδρα. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Δασαρχείο Αιγάλεω, τους Δήμους Αγίας Βαρβάρας, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Αιγάλεω, Ιλίου, Κορυδαλλού, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου όπως επίσης και με τις Σχολικές Μονάδες Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και τους Περιβαλλοντικούς Συλλόγους της περιοχής.
Όπως τονίζει ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. και Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού, κ. Νίκος Σαράντης: “Το όρος Αιγάλεω – Ποικίλο αλλάζει. Από αφιλόξενο βουνό μετατρέπεται, μέρα με τη μέρα, με την προσπάθεια του Α.Σ.Δ.Α. και των Δήμων της Δυτικής Αθήνας σε έναν υπερτοπικό πόλο πρασίνου και αναψυχής. Στους στόχους αυτής της φιλόδοξης πρωτοβουλίας του Α.Σ.Δ.Α. και των Δήμων της Δυτικής Αθήνας συμπεριλαμβάνονται η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση της νεολαίας και η οικολογική ανασυγκρότηση και ανάπλαση του βουνού”.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.