Νέα για το Περιβάλλον

Ο Α.Σ.Δ.Α. Τιμά τους Δημάρχους της Δυτικής ΑθήναςΚατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων του 2ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας που διοργανώνει ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας σε συνεργασία με τους Δήμους της περιοχής, μετά από ομόφωνη απόφαση του Προέδρου, της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Α. τιμήθηκαν, με αναμνηστικές πλακέτες όλοι όσοι διετέλεσαν Δήμαρχοι στους Δήμους- μέλη του Α.Σ.Δ.Α.. από την ίδρυση του Συνδέσμου, το 1989 μέχρι το τέλος του 2006, για τη συμβολή τους στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας.
Πιο συγκεκριμένα τιμήθηκαν: οι Δήμαρχοι Αγ. Βαρβάρας Λ. Μίχος, Αιγάλεω Δ. Καλογερόπουλος, Καματερού Ν. Καμαρινόπουλος, Περιστερίου Α. Παχατουρίδης, και Πετρούπολης Σ. Βλάχος, και οι πρώην Δήμαρχοι Αγ. Αναργύρων Ν. Ταμπακίδης και Κ. Τρίγκας, Αιγάλεω Γ. Μυστακόπουλος, Ζεφυρίου Α. Ζέρβας και Κ. Παπαχρήστος, Ιλίου Β. Κουκουβίνος, Καματερού Β. Κατσαρός, Π. Τράκας, Χ. Δανάκος και Ν. Στενός, Κορυδαλλού Σ. Χρήστου, Περιστερίου Θ. Δημητρακόπουλος, Πετρούπολης Ν. Παξιμαδάς και Γ. Γιώγος και Χαϊδαρίου Κ. Σπηλιόπουλος και Κ. Ντηνιακός.
Η έναρξη του 2ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας συμπίπτει με την ολοκλήρωση της οκταετούς θητείας του κ. Μπιτούνη στην προεδρία του Α.Σ.Δ.Α. και ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει όλους τους Δημάρχους των Δήμων της Δυτικής Αθήνας με τους οποίους συνεργάστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια των δυο θητειών του (1999-2002 και 2003-2006) στην προεδρία του Α.Σ.Δ.Α. Αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε να τιμηθούν όλοι οι Δήμαρχοι της Δυτικής Αθήνας την περίοδο 1989-2006, ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. είπε μεταξύ των άλλων:
«…Το 2ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Τεχνών Δυτικής Αθήνας είναι ένας μόνο από τους πολλούς καρπούς της μακρόχρονης διαδημοτικής συνεργασίας στο πλαίσιο του Α.Σ.Δ.Α.
Επιτρέψτε μου, λοιπόν, να σας ανακοινώσω την ομόφωνη απόφαση του Προέδρου, του Δ.Σ. και της Ε.Ε. του Α.Σ.Δ.Α. να τιμήσουμε με μια αναμνηστική πλακέτα, όλους εκείνους που διετέλεσαν Δήμαρχοι από την ίδρυση του Α.Σ.Δ.Α. μέχρι και την προηγούμενη Δημοτική περίοδο για τη σημαντική συμβολή τους στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη της Δυτικής Αθήνας.
Τιμούμε απόψε
 • τη συνεισφορά τους στις παρεμβάσεις, τις αποφάσεις και τα έργα που άλλαξαν σε σημαντικό βαθμό την εικόνα της Δυτικής Αθήνας.
 • τη σύμπραξη τους, στο πλαίσιο του Α.Σ.Δ.Α., στην κοινή προσπάθεια για έναν αναπτυξιακό σχεδιασμό, σύμφωνοι με τις ανάγκες της περιοχής.
 • μιαν υπερβατική και καινοτόμα συμπεριφορά, μακριά από άγονους τοπικισμούς και στείρες περιχαρακώσεις.
 • τους αγώνες που έδωσαν μαζί με τους πολίτες και τον Α.Σ.Δ.Α. για να σταματήσει η υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας.
 • τη συμβολή τους στην εμπέδωση της αντίληψης πως τα μεγάλα, σύνθετα και υπερτοπικά προβλήματα της Δυτικής Αθήνας απαιτούν και επιβάλλουν την παραπέρα ενδυνάμωση της διαδημοτικής συνεργασίας.
 • Τιμούμε τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας γιατί με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες τους ανέδειξαν ένα νέο ύφος και ήθος στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 • Τιμούμε τους ανθρώπους που με μια συγκεκριμένη στάση ζωής υπερασπίστηκαν και προώθησαν έναν νέο πολιτικό πολιτισμό, του διαλόγου, της σύνθεσης και της συναπόφασης…»
 • Ο Α.Σ.Δ.Α. τιμά τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας

  Ο Α.Σ.Δ.Α. τιμά τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας
  © 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.