Νέα για το Περιβάλλον

Ο Α.Σ.Δ.Α. στην 1η Συνάντηση του Ελληνικού Δικτύου Κέντρων Ευρωπαϊκής ΠληροφόρισηςΗ 1η ετήσια συνάντηση των 18 Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της χώρας μας, που συμμετέχουν στο πανευρωπαϊκό Δίκτυο Ενημέρωσης «Europe Direct», πραγματοποιήθηκε από τις 22 έως τις 24 Μαρτίου 2006, στο Καρπενήσι.
Τη Δυτική Αθήνα εκπροσώπησε στη συνάντηση ο Α.Σ.Δ.Α. που έχει δημιουργήσει με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης το πρώτο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας.
Στη συνάντηση του Καρπενησίου εξετάστηκαν θέματα σχετικά με τις σχέσεις του ελληνικού Δικτύου EUROPE DIRECT με την Αντιπροσωπεία  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη χώρα μας, την αξιολόγηση προτάσεων καθώς και τον προγραμματισμό δράσεων των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης για το 2006. Συζητήθηκαν ακόμη ζητήματα ανταλλαγών μεταξύ των 18 Κέντρων καθώς και η προετοιμασία κοινών πρωτοβουλιών του Ελληνικού Δικτύου EUROPE DIRECT και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Η υπεύθυνη Συντονισμού του Ελληνικού Δικτύου Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης κ. Παπαγιαννακοπούλου, ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του Α.Σ.Δ.Α. για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, της πρότασής του για τον προγραμματισμό δράσης του 2006.
Η αντιπροσωπεία του Α.Σ.Δ.Α., αποτελούμενη από την κ. Ν. Παρασκευά και τον κ. Κ. Διαμαντόπουλο, ενημέρωσε τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρόοδο του Κέντρου Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας καθώς και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί μέχρι σήμερα όπως η δημιουργία ιστοσελίδας, η έκδοση ενημερωτικού υλικού, η δημιουργία βάσεων δεδομένων κτλ.
Η 2η ετήσια συνάντηση του Ελληνικού Δικτύου EUROPE DIRECT θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στη Ρόδο, ενώ το προσωπικό που στελεχώνει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δυτικής Αθήνας θα επιμορφωθεί σε σεμινάριο που διοργανώνεται τον προσεχή Οκτώβριο στην Ιταλία, στο οποίο θα συμμετάσχουν στελέχη Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης από ολόκληρη την Ευρώπη.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.