Νέα για το Περιβάλλον

Ο ΑΣΔΑ Συνεχίζει την Βοήθεια Προς τις Πυρόπληκτες Περιοχές της ΑρκαδίαςΟ Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα για βοήθεια στις πυρόπληκτες περιοχές της Αρκαδίας προχώρησε σε εκτεταμένη δενδροφύτευση στο χωριό Παλιόχουνη Αρκαδίας.
Εργαζόμενοι στον ΑΣΔΑ μαζί με τον Πρόεδρο, κ. Λάμπρο Σπ. Μίχο, τον Γενικό Γραμματέα, κ. Παναγιώτη Μπιτούνη, και τον κ. Στέφανο Σιούτη, μετέβησαν την Κυριακή 07/12/2008 στην Αρκαδία, όπου μαζί με τον Δήμαρχο Βαλτετσίου κ. Νικόλαο Παπανικολάου, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παλαιοχουνιτών κ. Δήμητρη Πολλάλη και κατοίκους της περιοχής δενδροφύτευσαν καμένες περιοχές.
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ, κ. Λ. Σπ. Μίχος τόνισε ότι «ο ΑΣΔΑ με την ιδιαίτερη ευαισθησία, που έχει για το περιβάλλον και τον άνθρωπο, από την πρώτη μέρα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς ήταν εκεί με βοήθεια αποστολής εξοπλισμού, που θα ανακούφιζε τους κατοίκους βοηθώντας ταυτόχρονα με τα πυροσβεστικά του στην κατάσβεση της φωτιάς. Σήμερα, πρόσθεσε, συνεχίζουμε την προσπάθεια ανασυγκρότησης της περιοχής με δενδροφύτεύσεις σε καμένες περιοχές».Ο Δήμαρχος Βαλτετσίου κ. Ν. Παπανικολάου ευχαρίστησε τον κ. Μίχο για την βοήθεια και τόνισε «πόσο σημαντικό είναι για την περιοχή και τους κατοίκους η εκδήλωση τέτοιων εμπράκτων ενεργειών».
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιοχουνιτών κ. Δημ. Πολλάλης ευχαρίστησε και αυτός τον Πρόεδρο του ΑΣΔΑ και τόνισε «ότι τέτοιες ενέργειες διαμορφώνουν αισθήματα στους λιγοστούς κατοίκους της περιοχής ότι υπάρχουν φορείς και άνθρωποι που τους σκέπτονται και νιώθουν ότι δεν είναι εγκαταλειμμένοι».
Μαζί με τους εργαζόμενους του ΑΣΔΑ στην Παλιόχουνη Αρκαδίας μετέβησαν και αρκετοί εργαζόμενοι του Δήμου Αγίας Βαρβάρας βοηθώντας και αυτοί στην δενδροφύτευση της περιοχής.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.