Νέα για το Περιβάλλον

Ο ΑΣΔΑ Μάχεται για τη Δυτική ΑθήναΑίτημα για συνάντηση με όλους τους αρχηγούς κομμάτων απεύθυνε ο ΑΣΔΑ

Αποφασισμένος είναι ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ) να αγωνιστεί για την άμεση δρομολόγηση και υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου αναβάθμισης της Δυτικής Αθήνας, και γι’ αυτό έχει ζητήσει συνάντηση με όλους τους αρχηγούς των κομμάτων καθώς και με τον Πρωθυπουργό.
Στο πλαίσιο αυτό στάλθηκε επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργο Παπανδρέου.
Όπως αναφέρεται στη σχετική κοινή επιστολή προς τους δυο πολιτικούς αρχηγούς, αυτό που ζητούν οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι κάτοικοι της περιοχής είναι η Πολιτεία να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της και να σκύψει πάνω στα προβλήματά τους και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπάρξει μια ουσιαστική αναβάθμιση που θα επιτρέψει στους κατοίκους της περιοχής να ζήσουν σ’ ένα υγιές και ανθρώπινο περιβάλλον. Και ασφαλώς αυτό δεν μπορεί να γίνει με τη χωροθέτηση νέων ρυπογόνων μονάδων στην περιοχή (π.χ. εμπορευματικό λιμάνι στον Σκαραμαγκά, εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Χαλυβουργική κ.ά.).
Στην επιστολή γίνεται εμπεριστατωμένη αναφορά στα πολλά προβλήματα που ταλαιπωρούν την περιοχή αλλά και τους πολίτες: Η ρύπανση της ατμόσφαιρας και των υπογείων υδάτων, τα σκουπίδια, η ανάμιξη οχλουσών χρήσεων με περιοχές κατοικίας, η έλλειψη ελεύθερων χώρων και χώρων πρασίνου μέσα στον αστικό ιστό, η εγκατάλειψη του Ελαιώνα και του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», τα ανοιχτά ρέματα, η τριτοκοσμική εικόνα του Ζεφυρίου και του Καματερού, η ακραία βιομηχανοποίηση, τα καλώδια υψηλής τάσης, οι ανοιχτές πληγές που λέγονται φυλακές και στρατόπεδα, η ασυνεννοησία των υπηρεσιών για τα θέματα προστασίας και ανάδειξης του Ποικίλου Όρους, Όρους Αιγάλεω, η τραγική κατάσταση στις συγκοινωνίες, η διαρκώς αυξανόμενη ανεργία, κ.ά.
Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος του ΑΣΔΑ και δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας κ. Λάμπρος Σπ. Μίχος, σημειώνεται το αίτημα για συνάντηση με όλους τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα, εκτός από τον κ. Μίχο και τον δήμαρχο Αιγάλεω και πρόεδρο της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ν. Αττικής κ. Δημήτρη Καλογερόπουλο, στη συνάντηση να συμμετέχουν και οι δήμαρχοι Αγίων Αναργύρων κ. Νίκος Σαράντης, Ζεφυρίου κ. Φωτεινή Γιαννοπούλου, Ιλίου κ. Νίκος Ζενέτος, Καματερού κ. Νικήτας Καμαρινόπουλος, Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, Πετρούπολης κ. Στέφανος Βλάχος και Χαϊδαρίου κ. Δημήτρης Μαραβέλιας.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.