Νέα

Ολοκλήρωση της 6ης Διανομής Τροφίμων στο Πλαίσιο του Επισιτιστικού Προγράμματος ΤΕΒΑΟλοκληρώθηκε στις 13 Οκτωβρίου 2017, η 6η διανομή τροφίμων του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ της Κ.Σ. Δυτικού Τομέα Αθηνών. Η διανομή κρίθηκε στο σύνολό της επιτυχημένη, καθώς υπήρχε, αφ’ ενός, μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή ωφελουμένων στα σημεία διανομής και, αφ’ ετέρου, άρτια και υποδειγματική οργάνωση παρότι διακινήθηκαν πολύ μεγάλες ποσότητες τροφίμων. Οι ωφελούμενοι, που εξυπηρετήθηκαν είναι περίπου 14.000 άτομα και συγκεκριμένα οικογένειες εγγεγραμμένες στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.
Σε αυτή τη διανομή διατέθηκαν ποσότητες νωπών αλλά και μακράς διάρκειας τροφίμων με τη μορφή πακέτων που περιελάμβαναν, ελαιόλαδο, φακές, φασόλια, ρύζι, αλεύρι, ζυμαρικά, πελτέ τομάτας, ζάχαρη, μήλα, πορτοκάλια, πατάτες, λάχανα, κρεμμύδια, ντομάτες, φέτα, γραβιέρα, γάλα εβαπορέ, καθώς και κοτόπουλο, χοιρινό και μοσχάρι σε ποσότητες ανάλογες του αριθμού των μελών των οικογενειών.
Με τη διανομή αυτή συμπληρώθηκε το 80% της ετήσιας προβλεπόμενης διανομής τροφίμων. Από την αρχή του 2017 και μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 963 τόνοι τροφίμων προς τους εταίρους της Κοινωνικής Σύμπραξης.
Ο ΑΣΔΑ ως επικεφαλής εταίρος έχοντας διαχειριστεί και υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της Προμήθειας Τροφίμων, έχει απορροφήσει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Βοήθειας προς τους Απόρους το ποσό των 2.049.000 € , το οποίο είναι το υψηλότερο ποσοστό απορροφητικότητας για το πρόγραμμα πανελλαδικά και το έχει διαθέσει μέσω των τροφίμων στους συμπολίτες μας της Δυτικής Αθήνας που έχουν ανάγκη.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.