Νέα για το Περιβάλλον

Οι Μαθητές των Σχολείων σε Συνεργασία με τον ΑΣΔΑ Μαζεύουν τον Καρπό της Ελιάς στο «Πάρκο Αντώνης Τρίτσης»Ξεκίνησε η συλλογή ελαιοκάρπου από μαθητές σχολείων στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Το μάζεμα της ελιάς είναι μια δράση που προωθεί ταυτόχρονα την οικολογική ευαισθητοποίηση, την περιβαλλοντική εκπαίδευση και το πνεύμα του εθελοντισμού και γίνεται σε συνεργασία του ΑΣΔΑ με το Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Συμμετέχουν μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια των Δήμων Αγίων Αναργύρων, Ιλίου, Περιστερίου, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου. Η διάρκεια του προγράμματος είναι από 13 Ιανουαρίου μέχρι 12 Φεβρουαρίου.
Ο Πρόεδρος του ΑΣΔΑ και Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων, Νίκος Σαράντης σε σχετική δήλωση του τονίζει ότι: «Με τη συγκεκριμένη δράση αναδεικνύεται για άλλη μια φορά η σημασία του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», ενός από τους μεγαλύτερους πράσινους χώρους μέσα στο λεκανοπέδιο της Αττικής, για την γνωριμία και την εξοικείωση των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων με τη φύση και το περιβάλλον. Γι΄αυτό και ο ΑΣΔΑ έχει σαν προτεραιότητα του την διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας και τη διαρκή αναβάθμιση του Πάρκου, σε συνεργασία με την Πολιτεία που πρέπει να διαθέσει τους απαιτούμενους και συμφωνημένους πόρους.Θέλω να ευχαριστήσω τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων της Δυτικής Αθήνας για τη συμμετοχή τους στην συλλογή ελαιοκάρπου, συμμετοχή που στέλνει ένα μήνυμα γεμάτο συμβολισμό για την αγάπη προς τη φύση και τη θέληση να υπερασπιστούμε και να αυξήσουμε τους χώρους πρασίνου γύρω μας».
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.