Νέα

Να Σταματήσει η Υποβάθμιση της Δυτικής ΑθήναςΟμόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Α.

Την κατηγορηματική τους αντίθεση στην υλοποίηση των κυβερνητικών σχεδίων για τη μεταφορά της λυματολάσπης της Ψυττάλειας στο παλαιό λατομείο “Μουσαμά”, στην Πετρούπολη, εξέφρασαν ομόφωνα προχθές το βράδυ, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Α.Σ.Δ.Α που συνεδρίασαν ανοιχτά με τη συμμετοχή των Δημάρχων της Δυτικής Αθήνας, Βουλευτών, εκπροσώπων μαζικών Φορέων και πολιτών.
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α κ. Π. Μπιτούνης τόνισε ότι η συντονισμένη αντίδραση του Α.Σ.Δ.Α, των Δήμων και των πολιτών της Δυτικής Αθήνας υποχρέωσε ήδη τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Γ. Σουφλιά να εγκαταλείψει την απαράδεκτη απόφαση για μεταφορά των λυμάτων της Ψυττάλειας στα παλαιά λατομεία “Μουσαμά”, στην Πετρούπολη. Ο κ. Μπιτούνης κατήγγειλε την προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία τις προηγούμενες μέρες, με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα στον τύπο, προσπάθησε να δημιουργήσει την εντύπωση πως υπάρχει συμφωνία και συναίνεση της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, στις δικές της μονομερείς αποφάσεις.
Ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α κ. Μπιτούνης τόνισε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο η υποβάθμιση της Δυτικής Αθήνας. “Δεν μπορεί η Δυτική Αθήνα των διυλιστηρίων και των ναυπηγείων, των ψυχιατρείων και των νοσοκομείων των Λοιμωδών, του εγκαταλελειμμένου Ελαιώνα, των χωματερών που επιβαρύνουν περιβαλλοντικά την περιοχή μας, να δεχθεί μια ακόμα επιβάρυνση αυτής της μεταφοράς της λάσπης από την Ψυττάλεια εδώ στην περιοχή μας. Δεν μπορεί, ότι ενοχλεί να το φέρνουν εδώ, υπάρχουν και άλλες περιοχές στα βόρεια ή στα ανατολικά προάστια της Αττικής, ας βρει το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. τη λύση”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Μπιτούνης προειδοποίησε για δυναμικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. εμμείνει προς αυτήν την κατεύθυνση.
Στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δ.Σ του Α.Σ.Δ.Α που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Υποστήριξης Βιοτεχνικών Επιχειρήσεων Περιστερίου, παραβρέθηκαν μεταξύ των άλλων: ο Βουλευτές Β΄Αθήνας του ΠΑΣΟΚ κ. Α. Κακλαμάνης, ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. κ. Θ. Λεβέντης, οι Δήμαρχοι Πετρούπολης κ. Σ. Βλάχος, Χαϊδαρίου κ. Κ. Ντηνιακός, Καματερού κ. Ν. Καμαρινόπουλος, Περιστερίου κ. Α. Παχατουρίδης, Ζεφυρίου κ. Κ. Παπαχρήστος, Αγ. Βαρβάρας κ. Λ. Μίχος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Περιστερίου κ. Θ. Τζούμας, ο Νομάρχης Αθήνας κ. Γ. Σγουρός, οι Αντινομάρχες Αθηνών κκ. Χ. Πασβαντίδης και Γ. Φουντάς, οι Αντινομάρχες Πειραιά κκ. Χ. Αγγέλης και Β. Βαλσαμάκης, ο Αντιπρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Μ. Πετρόπουλος, ο επικεφαλής του Συνδυασμού Δύναμη Ανανέωσης και Δημιουργίας, Δημοτικός Σύμβουλος Περιστερίου κ. Κ. Λαλένης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Περιστερίου Μ. Αγγελοπούλου, Δ. Κυριακόπουλος, Γ. Σαχπατζίδης, Μ. Δούναβης, Γ. Κούβαρης, Ιλίου κ. Ν. Ζενέτος και Αιγάλεω κ. Γ. Δημομελέτης, ο τ. Δήμαρχος Περιστερίου κ. Θ. Δημητρακόπουλος, η κα. Δ. Καρούσου εκπρόσωπος της Υπερνομάρχη Αθηνών – Πειραιώς κ. Φώφης Γεννηματά, οι εκπρόσωποι των Βουλευτών Β΄Αθήνας του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Μ. Κυριακίδης της κ. Β. Παπανδρέου και Ν. Κωνσταντινίδης του κ. Π. Ευθυμίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλοακαρνάνων Περιστερίου “Κοσμάς ο Αιτωλός” και εκπρόσωπος του Βουλευτή Β΄Αθήνας της Ν.Δ. κ. Κ. Μητσοτάκη κ. Κ. Μπαλωμένος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων περιοχής Πειραιά και Δυτικής Αττικής κ. Γ. Γουρδομιχάλης, ο Γραμματέας της Πολιτικής Κίνησης του ΣΥΝ Περιστερίου κ. Μ. Ξυπνητός, το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου “Ε. Αλεξίου” κ. Ζ. Καπράνας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Περιστερίου κ. Ν. Ζευκιλής, ο Γραμματέας της Ένωσης Κρητών Περιστερίου κ. Κ. Δασκαλάκης και ο Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Περιστερίου κ. Δ. Κούνδουρος.
Τέλος, μηνύματα υποστήριξης απέστειλαν οι Βουλευτές Β΄ Αθήνας της Ν.Δ. κα Κ. Παπακώστα και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Χ. Πρωτόπαπας.
© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.