Νέα για το Περιβάλλον

Να Δοθούν οι Αναγκαίες Πιστώσεις για τη Διάνοιξη της Λεωφόρου ΘηβώνΚίνδυνο άρσης των απαλλοτριώσεων επισημαίνει με επιστολή του στον Υπουργό
ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Σουφλιά ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνης

Τον άμεσο κίνδυνο άρσης των απαραίτητων απαλλοτριώσεων για τη διάνοιξη της λεωφόρου Θηβών, στο τμήμα από την λεωφόρο Αγ. Νικολάου στην περιοχή του Ιλίου «Ραδιοφωνία» ως την λεωφόρο Χασιάς στα όρια του Καματερού, επισημαίνει με επιστολή του στον Υπουργό Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων κ. Γιώργο Σουφλιά, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου κ. Π. Μπιτούνης.
Το ζήτημα της διάνοιξης της λεωφόρου Θηβών απασχολεί όπως είναι γνωστό επί χρόνια τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας καθώς αποτελεί υπερτοπικό πρόβλημα με ευρύτερες οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις στη ζωή και τη λειτουργία των πόλεων από τις οποίες διέρχεται.
Με επιστολή του προς τον Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Γ. Σουφλιά που απέστειλε από τις 17/2/2006, ο Πρόεδρος του Α.Σ.Δ.Α. κ. Π. Μπιτούνης, αφού επισημαίνει τη σπουδαιότητα της ολοκλήρωσης της διάνοιξης της λεωφόρου Θηβών για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Δυτικής Αθήνας, επισημαίνει τον διαγραφόμενο κίνδυνο άρσης της απαλλοτρίωσης σε περίπτωση που δεν δοθούν από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε οι αναγκαίες πιστώσεις για τις απαλλοτριούμενες εκτάσεις, με δεδομένο ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο εκπνέει η δεκαοκτάμηνη προθεσμία, εντός της οποίας πρέπει υποχρεωτικά να έχει ολοκληρωθεί η όλη διδικασία.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νόμο 2882/2001 η σχετική προθεσμία μετρά αντίστροφα από την ημέρα δημοσίευσης της δικαστικής απόφασης με την οποία καθορίζεται η προσωρινή τιμή αποζημίωσης, πράγμα που στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει ήδη γίνει με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, από τον Μάρτιο του 2005.
Ο κ. Π. Μπιτούνης, σε δήλωσή του τονίζει ότι «απαιτείται να διασφαλιστούν και δοθούν άμεσα από το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κονδύλια ύψους 30.000.000€ για τις αποζημιώσεις των δικαιούχων στα διοικητικά όρια, τόσο του Δήμου Ιλίου, όσο και του Δήμου Καματερού».
Παράλληλα εκκρεμεί η απάντηση του κ. Σουφλιά σε αίτημα για συνάντηση με αντιπροσωπεία του Α.Σ.Δ.Α., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Α.Σ.Δ.Α κ. Π. Μπιτούνη, τους Δημάρχους Ιλίου κ. Β. Κουκουβίνο, Αιγάλεω κ. Δ. Καλογερόπουλο και τον επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ίλιον-Συνεργασία Αλλαγής» και Δημοτικό Σύμβουλο Ιλίου κ. Ν. Τριανταφύλλου.
Για το ίδιο θέμα, με ομόφωνη απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου έχει, από τις 12-1-2006, ζητήσει από την κυβέρνηση την επίσπευση καταβολής του αναγκαίου ποσού.

© 2024 ΑΣΔΑ. All Rights Reserved.